BLIŽI SE KRAJ

Frontmen Coldplaya otkrio kad će bend ići u mirovinu: ‘Ne želim da se sa 60 godina mučimo‘

Poznati sastav je osnovan 1996. godine, a do danas su objavili 10 albuma. Chris Martin je otkrio koliko će ih još objaviti

Coldplay

 Jayson Braga/Brazil Photo Press Via Afp

Glazbenik Chris Martin, frontmen benda Coldplay, otkrio je da će sastav otići u mirovinu nakon što objave 12. album. "Snimit ćemo 12 albuma i to je to", rekao je on za Apple Music.

Uz to je najavio novi, deseti album benda "Moon Music" koji su objavili danas i na kojem se nalazi 10 pjesama. Nakon ovog albuma će objaviti samo još dva, a pjevač je otkrio zašto sastav sam sebi nameće granicu.

image

Chris Martin

Adam Ihse/Tt News Agency Via Afp

"Postoji samo sedam knjiga o Harryju Potteru. Postoji samo 12 i pol albuma Beatlesa, otprilike isto toliko Boba Marleya, to su svi naši idoli. Također, takvo ograničenje nameće i kvalitetu. Pjesma mora biti jako dobra da bi dospjela na te albume jer je ograničen broj mjesta", ispričao je on pa dodao:

"Ne želim da se sa 60 godina mučimo i trudimo na silu." Istaknuo je da on neće prestati stvarati glazbu, ali da je "nešto drugačije s Coldplayom".

image

Coldplay

Gin Tay/Sph Media Via Afp

Inače, bend je osnovan 1996. godine, a čine ga Chris, gitarist Jonny Buckland, basist Guy Berryman te bubnjar Will Champion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 11:47