PLESNI SPEKTAKL

FOTO: DANCE STAR Kvalifikacije u Zagrebu privukle dvije tisuće plesača, a sudio im je plesač Marilyna Mansona, RHCP-a i Beyonce

Plesni fenomen DanceStar nastao u Hrvatskoj koji okuplja preko 55.000 plesača iz cijelog svijeta samo u kvalifikacijama u Zagrebu privukao preko 2000 sudionika! Slijedi Poreč 24. – 28. svibnja 2017. gdje se očekuje 5500 sudionika iz cijelog svijeta

Više od 2000 plesača, koreografije koje oduzimaju dah, puno veselja, emocija i suza radosnica obilježili su kvalifikacijski turnir ovogodišnjeg DanceStara Croatia koji se ovaj vikend održao u Zagrebu. Plesači iz regije ove godine u najvećem kvalifikacijskom izdanju do sada okupili su se u Plaza Event Centru (ex Hypo Centar) i pokazali svoje vještine.

Kvalifikacijsko natjecanje DanceStar Croatia dio je velikog plesnog spektakla DanceStar koji već dugi niz godina mladim talentima daje priliku da pred eminentnim imenima iz plesne industrije koji sačinjavaju sudački tim i pokažu sve što znaju.

Jedan od od njih je Jose De La Cruz koji je plesao za mnoge alternativne izvođače (Limp Bizkit, Korn, Evanescence, Linkin Park, The Prodigy, Marilyn Manson, Red Hot Chili Peppers, Beyonce), a uz njega impresivan tim plesnih pedagoga i koreografa: Almira Osmanović, Sonja Piksering, Elvis "El Rock" Hodžić, Željko Božić i Matic Zadravec. Njima se na gala večeri pridružio i Igor Barberić. Raznolike plesne koreografije popratili su i pjevačica Ivana Banfić i plesač Tomislav Tržan, i oduševili se izvedbama sudionika.

DanceStar, hrvatski je proizvod plasiran na svjetsko tržište i okuplja 55.000 plesača iz cijelog svijeta od Azije do Afrike, Australije, Europe i Amerike, a svake godine natjecanja radi u nekoliko zemalja širom svijeta. Dancestar jer odlična platforma za sve talentirane plesače da krenu putevima svojih plesnih snova, a neki od njih već su i zaplesali na svjetskim pozornicama uz poznate zvijezde.

Cijelo natjecanje prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu. Tako će se od 24. do 28. svibnja više tisuća najboljih plesača iz cijelog svijeta u Poreču natjecati za titulu pobjednika, što će biti dobra uvertira za otvorenje turističke sezone u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:18