PUNO SKUPLJE...

Fanovi filma ‘Sam u kući‘ usporedili koliko bi Kevina koštao odlazak u dućan u 2023.: ‘Još bi mu i vrećicu naplatili!‘

‘Račun od 100 dolara novi je račun od 20 dolara‘, komentar je ispod videa

Sam u kući

 Screenshot YouTube

Nastavci popularnoga filma "Sam u kući" krenuli su se emitirati na televiziji počevši od zadnjeg prema prvom, tako da će prvi dio, koji mnogi smatraju najboljim dijelom popularnog božićnog filma, biti tik prije samoga Božića. I dok svi uživamo gledajući njihovu raskošnu kuću i Kevinove dogodovštine, mnogi se pitaju koliko bi koštao takav život danas.

Što to Kevinov tata radi da si može priuštiti vilu i bi li s tim prihodima mogao plaćati račune u 2023. godini? Jedan korisnik TikToka, Geoffrey Lyons, izračunao je da bi Kevinu, da sada kupuje u SAD-u, trebalo više od novčanice od 20 dolara.

@sellitlikelyons How much do you think this would cost today? No chance its only $19.83 roday! ? #economy #groceries #rockwalltx #fyp #homealone ♬ original sound - Geoffrey Lyons

Kao što znamo, u poznatoj sceni kada 8-godišnji Kevin McCallister ide sam u kupovinu namirnica za kuću jer ga je obitelj slučajno zaboravila pri odlasku na odmor u Pariz, dječak daje prodavačici novčanicu od 20 dolara za račun od 19,83 dolara uz kupon za popust od jednog dolara za sok od naranče Tropicana.

Za tu je svotu Kevin kupio zamrznutu večeru, kruh, smrznuti ‘mac & cheese‘, foliju, dvije litre mlijeka, deterdžent za pranje rublja, toaletni papir, omekšivač u obliku maramica koji se koristi za sušilicu, dvije litre soka od naranče i paketić plastičnih vojnika. TikToker je u svom videu objasnio koliko mu je trebalo novca za istu listu namirnica danas.

"Za sok od naranče dao sam 4,50 dolara kao i za foliju, nisam uspio pronaći istu zamrznutu večeru pa sam uzeo jednu za 5 dolara, 13 dolara dao sam za deterdžent za pranje rublja, 3,50 za zamrznuti ‘mac & cheese‘, a za mlijeko 4,60 dolara. Omekšivač u obliku maramica koji se koristi za sušilicu je 8,79 dolara, 8 dolara košta toaletni papir, a 9 dolara vojnici", objasnio je Lyons.

Danas bi to malog plavušana izašlo 63,73 dolara plus porez što bi ukupno dovelo do 68 dolara, uz kupon od jednog dolara. Video je postao viralan, ima četiri milijuna pregleda i pregršt reakcija. "Račun od 100 dolara novi je račun od 20 dolara", jedan je komentar.

"Kladim se da je prodavačici ista plača i u 2023. godini", našalio se jedan korisnik platforme. "Za referencu, 19,83 dolara 1990. bilo bi jednako otprilike 46,68 dolara danas. Dakle, nije samo inflacija. Stvari su sada preskupe", napisao je jedan matematičar. Neki su istaknuli kako bi Kevin danas trebao platiti i torbu tako da računu dodajemo jedan dolar više.

New York Post napisao je da bi u Australiji potrošio ukupno 92,70 dolara na iste namirnice. Što bi tek bilo kada bismo počeli uspoređivati račun za poslugu u sobu od 900 dolara na kraju drugog dijela filma? Možda je najbolje ne razmišljati, već samo uživati u filmu i božićnoj atmosferi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:56