ŽESTOKA OBRANA

Elon Musk čuva leđa Russellu Brandu nakon optužbi za silovanje: ‘To je lov na vještice‘

Musk je također ustvrdio da je Brand "protresao kavez moćnika", napomenuvši da bi se javnost trebala zapitati zašto su optužbe tek sada izašle na vidjelo

Elon Musk

 Alain Jocard/Afp

Elon Musk stao je u obranu svog prijatelja i komičara Russella Branda nakon što su optužbe za silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje protiv glumca izašle na vidjelo.

Hollywoodska zvijezda suočava se s optužbama za seksualno zlostavljanje i predatorsko ponašanje u razdoblju između 2006. i 2013., kad je bio na vrhuncu slave, a prema istrazi koju su proveli The Times, The Sunday Times i emisije Dispatches programa Channel 4. Uoči emitiranja emisije, Russell je objavio izjavu na svojim društvenim mrežama.

image

Russell Brand

Screenshot Youtube/

U videu je rekao: "Ovo nije uobičajena vrsta videa koju radimo na ovom kanalu gdje kritiziramo, napadamo i potkopavamo vijesti u svoj njihovoj iskvarenosti, jer u ovoj priči ja sam vijest. Ja sam primio dva izuzetno uznemirujuća pisma, odnosno pismo i e-mail.

Nastavio je žestoko negirati optužbe, dodavši: "Ali usred ove litanije zapanjujućih, prilično baroknih napada, često vrlo ozbiljnih optužbi koje apsolutno pobijam. Te se optužbe odnose na vrijeme kada sam radio u mainstreamu, kada sam bio u novinama cijelo vrijeme, dok sam glumio u filmovima. I kao što sam opširno pisao o tome u svojim knjigama, bio sam vrlo, vrlo promiskuitetan. No, tijekom tog vremena promiskuiteta, odnosi koje sam imao apsolutno su uvijek bili sporazumni. Uvijek sam bio transparentan u vezi s tim".

A sada je i milijarder, te čelnik tvrtki Space i Tesla, Elon Musk progovorio o Brandovoj situaciji tijekom intervjua s Benom Shapirom.

"Ovdje očito treba postojati osuda. Ne može biti kriv dok se ne dokaže da je nevin. Jer očito smo ovdje samo na neki način u fazi spaljivanja vještica; dovoljno je samo biti proglašen vješticom da postaneš vještica i budeš spaljen", kazao je Musk, te dodao da "bilo tko može biti optužen u bilo kojem trenutku za lažne optužbe, a mi ne možemo uništavati njihove živote zbog potencijala lažnih optužbi".

Musk je također ustvrdio da je Brand "protresao kavez moćnika", napomenuvši da bi se javnost trebala zapitati zašto su optužbe tek sada izašle na vidjelo.

"Čini se kao čudna slučajnost da se to događa kada Russell stvarno dobiva na snazi, dovodeći u pitanje mnogo konvencionalnih mišljenja. Mislim da nam ponestaje teorija zavjere koje se nisu pokazale točnima", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:11