PLJAČKA

DRAMA DJEVOJKE NOGOMETAŠA LEICESTERA 'Kada su upali u kuću ležala sam gola na krevetu uz bebu. Svi su imali neko oružje, jedan je mahao mačetom!'

 
Emma Hickman i Demarai Gray
 MatchDay Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia / Facebook

Djevojka mladog engleskog nogometaša Demaraija Graya bila je kod kuće s njihovom šestomjesečnom bebom kad su im u dom upali maskirani razbojnici, prijetili joj mačetom i odnijeli pozamašan plijen, otkriveno je na suđenju ovih dana.

Emma Hickman (22) je odmarala u svom domu u West Midlandsu, u spavaćoj sobi ležeći gola uz bebu, kad su upala četvorica lopova. Na sudu u Birminghamu je ispričala da je bila posve prestravljena, a razbojnici su pobjegli sa 24.000 funti (oko 200.000 kuna) i nakitom u ožujku prošle godine, piše Daily Mail.

- Svi su imali neko oružje. Jedan je imao narančastu mačetu, izgledala je poput mača - rekla je.

Snimka nadzorne kamere potvrđuje kako su upali u kuću. Hickman je još ispričala da su njezinog 23-godišnjeg partnera, igrača Leicester Cityja, optužili da je član bande i tražili su da im kaže kad će se vratiti kući. Potom su joj uzeli Rolex i dobacili joj da će nogometaš već kupiti novi.

Kad im je rekla da joj majka dolazi svaki čas, rekli su joj da će je ozlijediti čim dođe.

Jedan od napadača Aaron Jones pretraživao je na internetu pojam 'Demarai Gray Leicester City' samo tri dana prije provale. On uporno negira da je sudjelovao u pljački, no odbija pružiti alibi.

Oružana je banda optužena da je upadala u domove i poslovne prostore tijekom šest mjeseci, sve do travnja prošle godine. Za prijetnje žrtvama koristili su mačete, čekiće i noževe.

Nicholas Rothero (34) i njegov sin Cory (18) priznali su krivnju, a Tyler Greenway (19) kao i Jones negira upletenost. Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:18