KAZNENA EVIDENCIJA

Crnogorske vlasti zadale novi udarac poznatom glumcu: Kasumovića uvrstili u registar pedofila

U međuvremenu je ostao bez angažmana u kazalištu u Bijelom Polju, kao i bez nekoliko planiranih glumačkih uloga

Moamer Kasumović

 Z. Milutinovic/ata Images/profimedia/Z. Milutinovic/ata Images/profimedia

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović (42), koji je 2023. godine osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, naći će se u registru pedofila Crne Gore, potvrdilo je Ministarstvo pravosuđa te zemlje.

Prema odgovoru iz ministarstva koji je dobila crnogorska Pobjeda, uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano je da se u nju uključe i osobe osuđene za kaznena djela od stranih sudova i to crnogorski državljani, strani državljani i osobe bez državljanstva koji su rođeni na teritoriju Crne Gore te strani državljani i osobe bez državljanstva koji su stalno nastanjeni u Crnoj Gori, za koje su podaci dostavljeni Ministarstvu pravosuđa, piše portal Klix.ba.

Upit je poslan zbog činjenice da je Kasumović rođen u Crnoj Gori (grad Bijelo Polje) te da trenutačno živi i radi u toj zemlji.

Podsjetimo, glumac je 2021. prijavljen zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom. Nakon drugostupanjske presude donesene 2023. na Općinskom sudu u Sarajevu, dobio je kaznu od godinu dana zatvora.

Prema zakonu BiH, kazna do godinu dana može se otkupiti, bez obzira na kazneno djelo. Tako je Kasumović uplatio iznos od 36.500 KM (100 KM po danu kazne) i sebi kupio slobodu.

U tom razdoblju ovaj glumac iz Sarajeva vratio se u rodno Bijelo Polje. Bez obzira na presudu, koja do prije nekoliko tjedana nije bila poznata javnosti, bio je aktivan u kazalištu, a ostvario je i nekoliko uloga u serijama.

No otkako se sve otkrilo, Kasumović je ostao bez angažmana u kazalištu u Bijelom Polju, kao i bez nekoliko planiranih glumačkih uloga. O cijeloj situaciji nije se oglašavao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 17:08