UZAVRELE STRASTI

Colin Farrell htio je biti deveti suprug Elizabeth Taylor: ‘Obožavao sam je. Nije nam bilo suđeno‘

U biografiji glumačke dive opisuje se kako joj se udvarao 44 godine mlađi kolega i kako se ljubila s očaranim Davidom Lynchom

 Elizabeth Taylor

 Z90/Zuma Press/Profimedia/Z90/zuma Press/profimedia

Elizabeth Taylor umrla je prije više od 11 godina, no njezina se glumačka vještina i ljepota ne zaboravljaju, a njezin život, posebice onaj privatni, ljubavni i dalje je intrigantna tema. O njoj se i dalje pišu knjige koje otkrivaju i neke nove, zanimljive detalje o glumici jedinstvenih ljubičastih očiju i jednoj od najvećih zavodnica Hollywooda koja se udavala osam puta. Tako se u upravo objavljenoj biografiji "Elizabeth Taylor: The Grit & Glamour of an Icon" autorica Kate Andersen Brewer pozabavila sedmoricom muževa Liz Taylor, ali i njezinim brojnim obožavateljima s kojima nije stigla pred oltar. Neki od njih sasvim su neočekivani.

image

Naslovnica nove biografije Liz Taylor

Jedan od udvarača filmske dive navodno je bio glumac Colin Farrell (46), koji je od holivudske legende bio mlađi čak 44 godine. Njih su se dvoje upoznali u bolnici Cedars-Sinai u Los Angelesu u Kaliforniji 2009. godine, kada je Taylor bila na operaciji srca, a Farrell je čekao rođenje sina Henryja.

Nakon tog slučajnog susreta, tada 33-godišnji glumac nazvao je svoju agenticu i pitao može li organizirati privatni posjet Liz Taylor u njezinu domu.

- Elizabeth je bila zaintrigirana - piše Kate Andersen Brewer - Njegova irska samouvjerenost i reputacija nekonformista podsjetili su je na njezinog voljenog Richarda, ljubav njezina života, s kojim je dva puta bila u braku.

image

Elizabeth Taylor i Richard Burton

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Tijekom prvog susreta u njezinoj vili na Bel-Airu, Farrell je sa sobom donio knjigu poezije W. B. Yeatsa i, piše Anderesen Brewer, "rekao da će rado udovoljiti ako ikada poželi da se on vrati i čita joj poeziju."

Taylor mu je napisala u poruci: "Bilo je zadovoljstvo upoznati te. I hvala Bogu... ti si stvarno pravi Kelt. Podsjećaš me na toliko dobrih stvari... toliko sretnih stvari. Hvala ti na iskrenosti i otvorenosti".

Nakon toga, prema biografkinji, Farrell je više puta dolazio čitati poeziju divi.

image

Colin Farrell

Avalon.red/Avalon/Profimedia/Avalon.red/avalon/profimedia

"Sjedio je u naslonjaču pokraj njezina kreveta, a ona mu je povremeno puštala snimke Richarda (Burtona) kako čita poeziju", napisala je.

- To je bio početak godine i pol ili dvije godine nečega što je bilo stvarno fora - otkrio je Farrell u razgovoru s Ellen DeGeneres 2013. godine - Bila je to, barem prema mojim osjećajima i bez želje da nešto imputiram njoj, posljednja moja romantična veza koju sam imao. I nikad nije završila.

Dvije glumačke zvijezde ostale su bliske do kraja njezina života, a često su telefonski razgovarali, čak i u sitne noćne sate.

- Nazvao bih je u dva ujutro, a medicinska sestra bi se javila na telefon pa bih pitao: "Je li budna?"... I razgovarali bismo pola sata, sat, u to gluho doba. - rekao je Farrell - Bilo je stvarno cool. Jednostavno sam je obožavao. Bila je spektakularna, spektakularna žena. Želio sam biti muž broj devet, no nije nam bilo suđeno.

Liz Taylor je, prema knjizi, očarala još jednu iznenađujuću slavnu osobu - redatelja Davida Lyncha. Njega je totalno oduševio poljubac s glumicom na after partyju nakon dodjele Oscara 1987. godine.

image

David Lynch ljubio se s Liz nekoliko puta

Alberto E. Rodriguez/Getty Images/Profimedia/Alberto E. Rodriguez/getty Images/profimedia

- Polako sam se sagnuo, cijelo vrijeme približavajući se njezinim usnama, ali bio sam hipnotiziran tim ljubičastim očima - prisjetio se jednom prilikom - Približavao sam se sve bliže i bliže i ubrzo su moje usne dodirivale njezine... Vidio sam kako se te oči sklapaju dok smo se ljubili, a zatim sam i ja zatvorio oči i bilo je kao da sanjam. To nikada neću zaboraviti.

Redatelj "Twin Peaksa" tvrdi da se s Taylor ljubio još tri puta tijekom godina i kaže da Liz "nikada nije prestala vjerovati da može imati bilo kojeg muškarca" - bez obzira na godine. Ona je preminula u 79. godini života od zastoja srca.

Inače, biografija koja je na police knjižara stigla 6. prosinca prva je autorizirana biografija legendarne glumice. Autorizaciju su dali upravitelji njezine ostavštine, a autorica je razgovarala s njezinim prijateljima, ljudima koji su je najbolje poznavali i voljeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 13:51