NAGODILI SU SE

Coldplay mora platiti bivšem menadžeru milijune za odštetu: ‘Samo žele nastaviti dalje‘

Coldplay i njihov bivši menadžer Dave Holmes su prekinuli suradnju prije dvije godine. Od tada traje njihova sudska bitka

Chris Martin iz benda Coldplay

 Christopher Polk/Afp

Britanski bend Coldplay navodno će morati platiti svom bivšem menadžeru Daveu Holmesu milijune za odštetu, nakon što ih je on nedavno tužio, piše Daily Mail. Dave je od Coldplaya tražio 10 milijuna funti, a razlog je bio taj što mu nisu isplatili proviziju za 10. i 11. album benda.

image

Chris Martin, frontmen benda Coldplay

Peter Byrne/pa Images/profimedia/Peter Byrne/pa Images/profimedia

Ubrzo je Coldplay, kojeg predvodi frontmen benda Chris Martin, podnio protutužbu za 14 milijuna funti te su njegovi članovi tvrdili da Dave nije znao kontrolirati budžet, što je dovelo do toga da potroši 17.5 milijuna funti više nego što je bilo predviđeno.

Coldplay se sada, kako piše u sudskim dokumentima do kojih je došao The Sun, nagodio s Daveom te će mu isplatiti "nepoznatu sedmeroznamenkastu cifru", kako menadžer ne bi privatne detalje objavio na sudu. "Chris i bend su sretni jer su podvukli crtu, ali sve ima svoju cijenu. Nagodba ih je koštala milijune. Samo žele nastaviti dalje", rekao je izvor za strani medij.

image

Chris Martin iz benda Coldplay

Christopher Polk/Afp

Coldplay i Dave su prekinuli suradnju 2022. godine te se od tada bore na sudu. Davea je zamijenio Phil Harvey, Chrisov najbolji prijatelj.

Bend je trenutačno na turneji "Music of the Spheres World Tour", a nedavno su nastupili na festivalu Glastonbury. Tim su nastupom oborili i rekord jer su jedini tamo nastupali šest puta. Na istom im se koncertu pridružio glumac Michael J. Fox, koji se već duže vrijeme bori s Parkinsonovom bolešću. Michael je s bendom i zasvirao, što je rasplakalo stotine tisuća ljudi.

image

Chris Martin i Michael J. Fox na koncertu Coldplaya na Glastonbury Festivalu

Screenshot X/Karl Cunliffe/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 08:55