PRVI IZVOĐAČ

Cipar je odabrao svog predstavnika za Eurosong 2025.

Theo se glazbom počeo baviti sa 7 godina, a svoj prvi singl je objavio prije tri godine

Theo Evan

 Instagram/

Eurosong 2025. godine održat će se u Baselu u Švicarskoj, a Cipar je prvi odabrao svog predstavnika. Riječ je o Theu Evanu koji će tek kasnije otkriti s kojom će pjesmom predstavljati svoju državu.

Kako piše na službenoj stranici Eurosonga, Theo je rođen u Nikoziji. Već sa 7 godina počeo baviti pjevanjem i plesanjem. Rano je krenuo na sate plesa, a pjevao je u svom školskom zboru. Nastupao je u raznim kazališnim produkcijama, a pojavio se i u nekoliko talent showova u Cipru. Od tinejdžerske dobi je krenuo pisati pjesme, a za svoj je rad osvojio brojne nagrade i priznanja.

Theo je diplomirao na Berklee College of Music u Bostonu, a tijekom svoje je karijere nastupao s nekim svjetskim zvijezdama, među njima s Justinom Timberlakeom, Johnom Legendom, Pharellom Williamsom i drugima. Svoju je prvu pjesmu, "The Wall", objavio prije tri godine.

Osim glazbe i plesa se okušao i u glumi. Evan se pojavio u popularnoj seriji "Euphoria", u kojoj je bio statist.

Organizatori Eurosonga su prije nekoliko dana objavili svoju odluku da će grad domaćin za 69. izdanje natjecanja biti Basel. "EBU je oduševljen što će Basel biti domaćin Eurosonga 2025. godine. Natjecanje je rođeno u Švicarskoj, u Luganu, 1956. godine, i divno ga je vratiti nakon skoro 70 godina", rekao je Martin Österdahl.

Poznato je i da će se polufinala održati 13. i 15. svibnja, a finale će biti 17. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:12