DIJAGNOZA

Brendan Fraser o svom sinu i autizmu: ‘Htio sam učiniti sve što mogu kako bih pronašao lijek‘

Poznati je glumac rekao da sada ima drugačiji pogled na njegov autizam

Brendan Fraser

 Valerie Macon/Afp

Poznati je glumac Brendan Fraser priznao da se u početku se teško nosio sa činjenicom da mu je sinu Griffinu Fraseru dijagnosticiran autizam, piše Page Six.

- Kad sam saznao za dijagnozu svog djeteta, bio sam u najmanju ruku očajan - nedavno je priznala zvijezda filma “Kit” (54) u emisiji Howarda Sterna. Naime, 54-godišnji Fraser je rekao je bio zbunjen i nije znao što to točno znači.

- Je li to izliječivo? Ja želim to ispraviti - upitao je liječnike koji su dijagnosticirali autizam njegovom tada dvogodišnjem djetetu.

image

Brendan Fraser

Michael Tran/Afp

Fraser je rekao da ga je dijagnoza potpuno zaprepastila i da se osjećao kao da je "udaren bejzbolskom palicom u stražnji dio glave". Priznao je da je krivio sebe.

- Kriviš sebe i razmišljaš o tome gdje i kako si pogriješio. Jesu li krivi moji geni ili pušenje trave na koledžu? Počinješ se kriviti, pronalaziti razloge... - opisivao je Fraser.

Inače, Fraser dijeli Griffina, koji sada ima 20 godina, s bivšom ženom Afton Smith. Inače, bivši par ima još dva sina, 18-godišnjeg Holdena i 16-godišnjeg Lelanda. Fraser i godinu dana starija Smith razveli su se 2008., ali glumac "Bedazzled" ne krivi razvojnu poteškoću svog najstarijeg sina što je pridonijelo njihovom razlazu.

- Više sam pažnje posvetio svom profesionalnom životu nego osobnom - rekao je Fraser Howardu Sternu, no isto tako mu je priznao da čine sve i svašta kako bi osigurali sve Griffinove potvrde. Objašnjava da je to ono čemu se mogao posvetiti na "najsmisleniji način".

image

Brendan Fraser, Griffin, Holden i Afton Smith 2005. godine

Everett Collection/Everett/Profimedia/Everett Collection/everett/profimedia

Fraser je rekao da sada ima drugačiji pogled na Griffinov autizam.

- On je najradosniji od svih koje poznajem, i još mi je igrom slučajeva sin! - našalio se slavni glumac.

- Želim znati što je to toliko smiješno i lijepo da se smije cijeli dan i to na iskren način. Voli se voziti u autu. Nije važno kamo ga vodiš - prepričao je Fraser.

U studenom 2022. Fraser je objasnio kako mu je Griffin pomogao da se poveže sa svojim likom u "Kitu", rekavši da "on ne zna što je cinizam".

- Ne možete ga uvrijediti. On ne može vas uvrijediti. On je najsretnija osoba i on je, u mom životu i životu mnogih drugih, manifestacija ljubavi - zaključio je Griffinov otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 16:15