TUŽNO...

Bolesni Bruce Willis snimljen nakon dugo vremena, prizori su teški: ‘Tata ima dobrih i loših dana...‘

Kći Tallulah u emisiji je progovorila o odnosu s ocem te o svojem zdravstvenom stanju i nedavno otkrivenoj dijagnozi

Bruce Willis 

 Blindie/mega/the Mega Agency/profimedia/Blindie/mega/the Mega Agency/profimedia

Bruce Willis nedavno je fotografiran u vožnji automobilom u Brentwoodu, a glumac je zbog bolesti koje su mu dijagnosticirana u vrlo teškom stanju. Willis je sjedio na mjestu suvozača u plavoj vesti i prugastoj majci, a izgled mu se znatno promijenio. Njegova je kćer Tallulah progovorila o očevom zdravstvenom stanju i problemima s kojima se nose, piše Fox News.

Naime, glumac pati od afazije, to je bolest gubljenja jezične i govorne sposobnosti uvjetovana različitim vanjskim i unutarnjim ozljedama mozga te mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija (FTD). To je neuobičajen oblik demencije koji uzrokuje smetnje u ponašanju, osobnosti i govoru.

image

Bruce Willis

Blindie/mega/the Mega Agency/profimedia/Blindie/mega/the Mega Agency/profimedia

image

Bruce Willis

Blindie/mega/the Mega Agency/profimedia/Blindie/mega/the Mega Agency/profimedia

Najmlađa kći Demi Moore i Brucea Willisa detaljno je opisala svoje zdravstveno stanje, dijagnosticiran joj je poseban oblik odraslog autizma, tijekom druženja s Hodom Kotb i Jennom Bush Hager u emisiji „Today“ prije nego što je obavijestila obožavatelje o zdravstvenom stanju glumca iz „Umri muški“.

- On je sada stabilno, što je u njegovom slučaju vrlo dobro, ali svejedno nam je teško. Ima bolnih dana, ali dijelimo toliko ljubavi, sve mi je ovo pokazalo da ni jedan trenutak ne uzima zdravo za gotovo. Stvarnom mislim da bi bili jako dobri prijatelji i da je on jako ponosan na mene - ispričala je.

- Kada ga vidiš jednostavno ne možeš razmišljati o onome što je bilo ili o onome kako bi ti željela da je“, odgovorila joj je Hager, a ona se s time složila nadodavši kako mora biti prisutna u svakom trenutku.

Bruce (69) je s afazijom dijagnosticiran 2022. godine, a dijagnoza frontotemporalne demencije (FTD) stigla je svega godinu dana kasnije. FTD je „rezultat oštećenja neurona u frontalnim i temporalnim režnjevima mozga“, prema Nacionalnom institutu za starenje. Mnogi simptomi mogu podrazumijevati neuobičajena ponašanja, emocionalne probleme, probleme u komunikaciji, poteškoće s radom ili poteškoće s hodanjem.

Prisjetimo se, glumac se oženio s Emmom Heming u njihovom domu u Turks i Caicosu u ožujku 2009., a par ima dvije kćeri, Mabel i Evelyn. Glumac je prethodno 12 godina bio u braku s Moore, a imaju i tri kćeri; Rumer, Scout i Tallulah.

Tallulah (30) otkrila je ranije ove godine da joj je u odrasloj dobi dijagnosticiran autizam. Priznala je da nije imala pojma kakav će domet i učinak imati dijeljenje njezine dijagnoze na društvenim mrežama.

image

Emma Heming Willis i Tallulah Willis

Amy Sussman/getty Images/profimedia/Amy Sussman/getty Images/profimedia

„Nisam znala da će stvar tako odjeknuti kako je. Krivo su me dijagnosticirali gotovo cijeli moj život i tek sam u 29 godini dobila potvrdu od čega bolujem, a to je često za odrasle žene, Dakle, sve je to vrlo novo za mene. Tek sam u posljednjih godinu dana naučila koji su moji simptomi kako ih regulirati. Vrlo sam funkcionalna autistična i borbu više vodim s osjetilima nego s komunikacijom“, rekla je.

Nakon što je saznala svoju dijagnozu bila je emocionalna no i laknulo joj je što je konačno pronašla odgovore na svoja zdravstvena pitanje.

„Da budem iskrena mrzila sam se i mislila sam da je nešto u meni slomljeno tako da je olakšavajuće kad sam saznala da su dijelovi mene za koje sam mislila da ne valjaju zapravo u redu samo se oko njih trebam malo više pozabaviti. Počela sam drugačije gledati na sebe, moju obitelj i ljude oko mene“, poručila je.

Oko svoje je dijagnoze od početka bila iskrena jer zna kako bi njezin primjer i glas mogao pomoći onima kojima je to potrebno.

„Sve su oči bile uprte u meni još od kako sam bila beba pa sam mogla iskoristiti svoju platformu kako bi progovorila o tome. Nisam znala na koji ću se točno način obratiti publici, ali osjećala sam odgovornost da moj nastup mora uistinu nešto značiti. Mislim da ima toliko ljudi koji se bore, a slični su meni“, poručila je za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:11