ANDRIJ JERMAK

Bliski suradnik Zelenskog uputio apel slavnima: ‘Nastavite raditi to što radite. Vidjeli ste Buču, Mariupolj...‘

Slavne osobe angažirale su se oko pomoći i podrške ukrajinskom narodu

Andrij Jermak

 Ukraine Presidents Office/Alamy/Alamy/Profimedia/Ukraine Presidents Office/Alamy/Alamy/Profimedia

Andrij Jermak, voditelj ureda predsjednika Ukrajine, napisao je otvoreno pismo slavnim osobama, pozivajući ih da i dalje skreću pozornost na rat.

"Molimo vas - nastavite raditi ono što radite", poručuje.

"Vaša podrška mojoj zemlji bila je i ostat će ključna da javnost vidi zločine koje Rusi svakodnevno čine nad ukrajinskim građanima, među njima i djecom. Vidjeli ste Buču, vidjeli ste Mariupolj, sada ste vidjeli pokolj 21. stoljeća u Europi. Ovaj pokolj pretvorio je slavne, povijesne gradove Ukrajine u hrpe ruševina, a crkve u masovne grobnice. Ljudi vide ove slike i osjećaju bol koju osjećaju Ukrajinci. Ali kako se rat zahuktava, mediji počinju obraćati manje pozornosti, a mreže usporavaju izvještavanje o Ukrajini, globalna publika će izgubiti pristup brutalnoj stvarnosti rata", napisao je Jermak.

"Zato vas, svjetski slavne osobe, molimo da nastavite raditi to što radite. Pogotovo kako vrijeme ide dalje. Molimo vas da nastavite skretati pozornost na Ukrajinu kako američko društvo i drugi diljem svijeta ne bi izgubili dodir s ratom koji bjesni na dalekom kontinentu. Iako možda neće vidjeti pokolj, znat će kakav teror i uništenje Rusi siju u Ukrajini iz dana u dan", dodaje.

Slavne osobe angažirale su se oko pomoći i podrške ukrajinskom narodu.

U vrijeme kada je Rusija pokrenula svoj rat, Sean Penn bio je u Ukrajini i snimao dokumentarac o toj zemlji. Arnold Schwarzenegger na Twitteru je izravno razgovarao s ruskim narodom neposredno nakon ruske invazije.

image

Sean Penn

Angelos Tzortzinis/Afp/Profimedia/Angelos Tzortzinis/Afp/Profimedia

Među prvima su bili i slavni glumački par Mila Kunis, koja je porijeklom Ukrajinka, i Ashton Kutcher koji su prikupili milijune za potporu izbjeglicama.

John Legend podigao je svijest američkog naroda kada je svoju pjesmu na dodjeli Grammyja posvetio Ukrajini.

image

John Legend

Ent/Splashnews.com/Splash/Profimedia/Ent/Splashnews.com/Splash/Profimedia

Liev Schreiber i Angelina Jolie posjetili su Ukrajinu i posvetili svoje vrijeme i energiju kako bi skrenuli pozornost na spašavanje života koje ove organizacije obavljaju u Ukrajini i za izbjegličke zajednice diljem Europe.

Benedict Cumberbatch ugošćuje izbjegličke obitelji, a vrlo brzo će i Elonov brat, Kimbal Musk posjetiti Ukrajinu kako bi svojim očima vidio nevolje svih Ukrajinaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:29