TUŽI OBITELJ

Bivša zvijezda NFL-a šokirala javnost: ‘‘Priča o prvaku‘ je čista laž, ilegalno su me posvojili i onda pokrali!‘

Sean i Leigh Anne Tuohy preko svog su pravnog zastupnika poručili da u njegovim tvrdnjama nema vjerodostojnosti

Michael Oher i scena iz filma ‘Priča o prvaku‘

 Profimedia/Screenshot YouTube

Bivši igrač Nacionalne lige američkog nogometa (NFL), Michael Oher, po čijoj je životnoj priči snimljen Oscarom nagrađeni film ‘Priča o prvaku‘, odnosno na engleskom ‘The Blind Side‘, šokirao je izjavom da je film baziran na laži te je odlučio tužiti obitelj Tuohy koja je podijelila njegovu priču.

Navodno je od svoje posvojiteljske obitelji tražio 15 milijuna dolara kako ne bi izlazili u javnost s tvrdnjama da su ga prevarili, tvrdi odvjetnik obitelji.

Film se bazira na tome da je Ohera, čija je majka bila ovisnica, a otac zatvorenik, posvojila obitelj Tuohy, Sean i Leigh Anne, zbog kojih je dobio priliku zaigrati američki nogomet za Sveučilište u Mississippiju, a nakon čega je završio u NFL-u.

Međutim, Oher sada tvrdi da ga Tuohyji nisu legalno posvojili kao što je to prikazano u filmu. Javnost je šokirala njegova tvrdnja da ga je obitelj Tuohy prevarila kad je napunio 18 godina te su ga naveli da potpiše ugovor kojim su postali njegovi skrbnici. Da je posvojen, imao bi kontrolu nad svojim financijama, a ovako su oni imali pravo donositi odluke u njegovo ime. Oher je napomenuo da je za ovo doznao tek u veljači ove godine.

Sean i Leigh Anne Tuohy preko svog su pravnog zastupnika poručili da u njegovim tvrdnjama nema vjerodostojnosti te da su gluposti to da su zaradili milijune na njegovoj životnoj priči.

image

Michael Oher

Charlotte Observer/Abaca Press/Profimedia/Charlotte Observer/abaca Press/profimedia

Njihov je odvjetnik pak izjavio za TMZ Sports da je Oher zapravo glavni krivac koji je opetovano prijetio da će ‘podmetnuti negativnu priču‘ o Tuohyjima u medije ako mu ne isplate osmeroznamenkasti ček.

"Tijekom svih ovih godina Tuohyjevi su gospodinu Oheru davali jednak dio svakog i najmanjeg penija koji su dobili od ‘Priče o prvaku‘. Čak i nedavno, kad im je gospodin Oher počeo prijetiti time što će im učiniti ako mu ne isplate osmeroznamenkastu svotu", rekao je odvjetnik Marty Singer.

Singer je dodao i da su drugi odvjetnici odbacili Ohera kao klijenta, ali je "konačno pronašao voljnog pomagača i podnio ovu suludu tužbu kao ciničan pokušaj privlačenja pozornosti usred svoje posljednje turneje na kojoj promovira svoju knjigu."

37-godišnji Oher u ponedjeljak je podnio tužbu na sudu te naveo da je tek nedavno saznao da ga Tuohyjevi nisu službeno posvojili i da je potpisao skrbništvo koje im je omogućilo da zadrže zakonsku moć nad njim. Tvrdi i da su Tuohyjevi kroz to skrbništvo zaradili milijune dolara zahvaljujući filmu ‘Priča o prvaku‘, koji je pak zaradio 300 milijuna dolara na kino blagajnama, a on od toga, kako tvrdi, nije dobio ni centa.

image

Michael Oher s obitelji

Jeff Zelevansky/Getty Images/Profimedia/Jeff Zelevansky/getty Images/profimedia

Singer je odbacio optužbe, rekavši da su Tuohyjevi dobili "samo mali predujam od produkcijske kuće i mali postotak neto dobiti."

U Oherovoj se tužbi navodi da je par, zajedno sa svoje dvoje biološke djece, zaradio po 225 tisuća dolara od filma, plus 2,5 posto ‘definiranog neto prihoda‘.

Singer je također ustvrdio da Tuohyjevi nisu imali razloga prevariti Ohera s obzirom na to da su sami po sebi milijunaši zahvaljujući franšizi brze hrane koju imaju, a koja im je donijela zaradu od 213 milijuna dolara.

"Ideja da bi par koji je vrijedan stotine milijuna dolara pristao uskratiti nekoliko tisuća dolara bilo kome, a kamoli nekome koga su voljeli kao sina, je nevjerojatna", rekao je Singer za TMZ.

U filmu ‘Priča o prvaku‘ iz 2009. godine Sandra Bullock i Tim McGraw utjelovili su bračni par Tuohy, dok je Quentin Aaron utjelovio Ohera. Film je bio nominirana za Oscara za najbolji film, a Bullock je čak dobila Oscara za najbolju glumicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 13:58