VINARI GA SPRDAJU

Bezosa su fino nasanjkali: ‘Pogledajte koliko je platio butelju za fatalnu Loren, a prava cijena...‘

Bocu Dugat PY Grand Cru-a BEzos je platio preko 4000 dolara, a na aukcijama se negdje prodaje i za samo 400 eura

Lauren Sanchez

 Cobra-dunes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Cobra-dunes/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Milijarder Jeff Bezos (59) možda i jest jedan od najsposobnijih ljudi na planeti, ali o vinima nema pojma i fino su ga nasanjkali tijekom proslave zaruka s fatalnom Lauren Sanchez (53), piše Ney York Post.

Naime, prema ranijim izvještajima za bocu crnog vina Dugat- PY Grand Cru osnivač Amazona platio je 4,285 dolara, a sada vlasnik uglednog butika s vinima iz New Yorka tvrdi da je Bezos- prevaren.

- Evo jedne zabavne činjenice- Jeff Bezos o vinima zna manje od vas i pošteno su ga nasanjkali u Francuskoj, objavljeno je na Instagram stranici Parcelle Wine.

Milijarder i njegova zaručnica vino su naručili u La Petit Maisonu u Cannesu, tijekom večere s Bezosovom sestrom Christinom Bezos Poore i njenim suprugom Steveom Poorem i tu u sjenici s pogledom na more. Nakon večere sretni par se vratio na Jeffovu 500 milijuna dolara vrijednu jahtu, a poznavatelji vina malo su ga sprdali u komentarima.

- Ljubav je očito slijepa, napisao je jedan od njih, a drugi dodao da je očito zato ponuda vina na Amazonovoj stranici toliko bezvezna.

Prema izvorima iz svijeta poznavatelja vina NY Post je doznao da je inače nedavno jedna boca istog rijetkog vina prodana za tek 647 dolara.

image

Bezos na svojoj 500 milijuna dolara vrijednoj jahti

Cobra-dunes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Cobra-dunes/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Inače vino koje je u pitanju doista nije obično, pišu američki mediji. Riječ je o Chambertinu iz slavnih istoimenih vinograda u Cote D‘Ore, a proizvođač na tržište svake godine izbaci oko 220 boca odnosno jednu bačvu.

Inače na internetu cijene jedne boce doista variraju, od 400 eura za butelju do kakvih 2700 funti, međutim niti jedna nije ni blizu cijene koju je platio Bezos, a na koju je naravno utjecala i ekskluzivna lokacija na kojoj ju je naručio te naravno samo godište.

Inače teško da će Bezosu račun teško pasti. Kad je zaprosio Sanchezovu poklonio joj je prsten s dijamantom vrijednim 2,5 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:54