SPEKTAKL

Balkan u potpunom transu: U finalu Eurosonga u Rotterdamu Srbija, Albanija i Bugarska!

Predstavnici Islanda gotovo u posljednji trenutak doznali da su pozitivni na virus te se nisu mogli natjecati
Albanska predstavnica i srpska grupa 'Hurricane'
 Afp

NOVO: U finale ulaze Srbija, Bugarska, Albanija i Moldavija, Portugal, Island, Švicarska i San Marino. Ulaze i Grčka te Finska


U nizozemskom Rotterdamu održana je i druga polufinalna večer izbora za pjesmu Europe, Eurosong 2021. Nakon godine dana pauze, prve u povijesti ovog prestižnog televizijskog natjecanja u 60 godina, kandidati iz različitih europskih zemalja pokušali su se izboriti za finale.

U finale, gdje će se za prvo mjesto boriti 26 finalista, su se izborili predstavnici još deset zemalja, od sedamnaest koliko ih je nastupilo u drugoj polufinalnoj večeri.

Podsjetimo, hrvatska predstavnica Albina Grčić nastupila je u utorak sa svojom, sad već vrlo poznatom pjesmom "Tick-tock", no nije ostvarila dovoljno dobar rezultat da bi se natjecala u finalnoj večeri koja će se u Nizozemskoj održati u subotu.

image
Predstavnica Albanije
Kenzo Tribouillard

Za prolazak u finalnu večer natjecali su se predstavnici San Marina, Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Moldavije, Islanda, Srbije, Gruzije, Albanije, Portugala, Bugarske, Finske, Latvije, Švicarske i Danske.

image
Predstavnik Portugala
Kenzo Tribouillard
image
Predstavnica Albanije Anxhela Peristeri
Kenzo Tribouillard
image
Tornike Kipiani predstavljao je Gruziju
Kenzo Tribouillard

Pandemija koronavirusa stvorila je velike probleme natjecateljima koji su se morali testirati svakih 48 sati. Tako su predstavnici Islanda gotovo u posljednji trenutak doznali da su pozitivni na virus te se nisu mogli natjecati već je publici predstavljen njihov raniji nastup.

image
Hurricane iz Srbije zapalio je dvoranu
Kenzo Tribouillard /AFP
image
Hurricane iz Srbije
Kenzo Tribouillard
image
Natalia Gordienko iz Moldavije
Kenzo Tribouillard

Nastup Srbije, atraktivnih pjevačica iz grupe 'Hurricane' i njihove pjesme Loko loko došla je podržati i eurovizijska pobjednica Marija Šerifović koja je na natjecanju pobijedila pjesmom "Molitva". Nastup je izazvao ovacije publike.

image
Natalia Gordienko iz Moldavije
Kenzo Tribouillard
image
Rafal, predstavnik Poljske
Kenzo Tribouillard
image
Predstavnica Grčke, Stefania
Kenzo Tribouillard

Ahoy arenu zapalili su i predstavnici Finske svojom žestokom izvedbom. Mnoge su podsjetili na Lordi kojima je Finska osvojila Euroviziju 2006. godine.

image
Predstavnik Austrije VIncent Bueno
Kenzo Tribouillard
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:53