SIROVE STRASTI

Angela Lansbury svojevremeno je posjećivala i nastrani njujorški seks klub: ‘Učinila ga je pristupačnijim‘

Redatelj John Waters prisjetio se svog susreta s legendarnom glumicom, koja je preminula prošli tjedan u dobi od 96 godina

Angela Lansbury

 Dan Wooller/Shutterstock Editorial/Profimedia

Redatelj kultnog filma "Hairspray" John Waters otkrio je kako je jednom naletio na pokojnu glumicu Angelu Lansbury u njujorškom seks klubu koji je okupljao ‘gay i hetero perverznjake‘. Prvotno se 76-godišnji filmaš prisjetio susreta s legendarnom glumicom, zvijezdom serije "Ubojstvo, napisala je" koja je preminula prošli tjedan u dobi od 96 godina, u klubu Hellfire tijekom 1980-ih, u svojoj knjizi iz 2019. "Mr. Know-It-All: The Tarnished Wisdom of a Filth Elder". A redatelj je i nedavno prokomentirao ovu sočnu priču za Page Six: "Mogla je to biti i jedna jedina noć ikad da je ona bila tamo, ali njezina prisutnost učinila je Hellfire malo više pristupačnim. Angela je bila iznimno otmjena, čak i prije 40 godina, kad su ovakvi klubovi bili u modi".

U međuvremenu, Ed Gunts, pripadnik LGBTQ zajednice, prisjetio se Watersove promotivne turneje za knjigu, na kojoj je podijelio više detalja o noći kad je susreo Lansbury. Doduše, na turneji je Waters naglasio kako je pokojna glumačka zvijezda u seks klubu bila samo u izlasku i druženju, te nije sudjelovala u niti jednoj seksualnoj radnji.

"Svi su tamo izlazili. Ona nije ništa radila. Hellfire je bio bar za gay i hetero ljude koji su tamo dolazili na seks. Stajali biste tamo i razgovarali o novom romanu Alaina Robbe-Grilleta i penis bi izašao kroz slavnu rupu i samo biste se pomaknuli dolje. Mogli ste i sjediti i razgovarati, pogledati prema dolje, a netko vam liže cipelu. Vi ga odgurnete, ali onda im se to svidi, pa im trebate zahvaliti i onda bi napokon otišli", ispričao je Waters o samoj atmosferi u klubu. Također se prisjetio i da je na istom mjestu susreo Andyja Warhola i Trumana Capotea, kao i mnoge druge slavne ličnosti.

Lansbury je preminula prošli tjedan u dobi od 96 godina, samo pet dana prije svog 97. rođendana. Ova irsko-britanska i američka glumica najpoznatija je po svojim ulogama u seriji "Ubojstvo, napisala je" i "Ljepotica i zvijer". Umrla je mirno u svom domu u Los Angelesu u ranim jutarnjim satima, otkrilo je njezino troje djece.

Lansbury je bila legenda Hollywooda i Broadwaya tijekom svoje impresivne osam desetljeća duge karijere, te je glumila uz neke od najvećih zvijezda filmske industrije. Ipak, najpoznatija je po ulozi spisateljice krimića i detektivke amaterke Jessice Fletcher u CBS-ovoj seriji "Ubojstvo, napisala je" koja se emitirala od 1984. do 1996. Za svoju je ulogu u seriji Lansbury bila nominirana za deset Zlatnih globusa, a osvojila ih je četiri. Kao priznanje za 80 godina glumačke karijere 2013. osvojila je i počasnog Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:04