Aleksandra Prijović (28) pokazala je svoje pjevačko umijeće, a sada se saznaje da je pjevačica dobra u kuhinji. Svojim receptom za punjene paprike oduševila je obožavatelje, a najviše im ne može odoljeti njezin suprug Filip. A kad treba pomoć u kuhinji, Aleksandra zove mamu Borku Mihajlović.
„Ovaj povijesni trenutak sam morala zabilježiti. Hvala mami na pomoći preko video-poziva“, rekla je pjevačica, pa potom podijelila svoj recept za srpski magazin Gloria.
Sastojci za Prijine punjene paprike
- 600 grama mljevenog mesa
- 2 glavice crvenog luka
- 100 grama riže
- 1 jaje
- 1 žlica crvene paprike u prahu
- 2 rajčice
- 12 paprika babura
- 1 žlica brašna
- 0,5 litre soka od rajčice
- malo ulja
- malo soli
- papar
- suhi biljni začin
Priprema
Paprike treba oprati, izvaditi peteljke i očistiti od sjemenki. Crveni luk treba sitno isjeckati i prodinstati na malo ulja. U to dodati mljeveno meso i začine po želji.
Sve kratko prodinstati i dodati rižu i jaje. Tom smjesom treba puniti paprike, a kad se napune, otvore paprika zatvoriti kriškom svježe rajčice. Paprike redati u duboki lonac i preliti ih vodom. Kuhaju se na laganoj vatri oko sat vremena. Potom u posudu staviti malo ulja, žlicu brašna i kratko popržiti, pa dodati slatku papriku. Zapršku treba uliti s paprikama, dodati sok od rajčice i kuhati još 15 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....