UZ POMOĆ MAME

Aleksandra Prijović otkrila recept za svoje punjene paprike: Suprug Filip im ne može odoljeti

Nakon uspješnih koncerata diljem regije, Aleksandra je razveselila obožavatelje svojim receptom za punjene paprike

Aleksandra Prijović

 Tomislav Kristo/Cropix

Aleksandra Prijović (28) pokazala je svoje pjevačko umijeće, a sada se saznaje da je pjevačica dobra u kuhinji. Svojim receptom za punjene paprike oduševila je obožavatelje, a najviše im ne može odoljeti njezin suprug Filip. A kad treba pomoć u kuhinji, Aleksandra zove mamu Borku Mihajlović.

„Ovaj povijesni trenutak sam morala zabilježiti. Hvala mami na pomoći preko video-poziva“, rekla je pjevačica, pa potom podijelila svoj recept za srpski magazin Gloria.

image

Punjene paprike Aleksandre Prijović

Instagram/

Sastojci za Prijine punjene paprike

  • 600 grama mljevenog mesa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 100 grama riže
  • 1 jaje
  • 1 žlica crvene paprike u prahu
  • 2 rajčice
  • 12 paprika babura
  • 1 žlica brašna
  • 0,5 litre soka od rajčice
  • malo ulja
  • malo soli
  • papar
  • suhi biljni začin

Priprema

Paprike treba oprati, izvaditi peteljke i očistiti od sjemenki. Crveni luk treba sitno isjeckati i prodinstati na malo ulja. U to dodati mljeveno meso i začine po želji.

Sve kratko prodinstati i dodati rižu i jaje. Tom smjesom treba puniti paprike, a kad se napune, otvore paprika zatvoriti kriškom svježe rajčice. Paprike redati u duboki lonac i preliti ih vodom. Kuhaju se na laganoj vatri oko sat vremena. Potom u posudu staviti malo ulja, žlicu brašna i kratko popržiti, pa dodati slatku papriku. Zapršku treba uliti s paprikama, dodati sok od rajčice i kuhati još 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. listopad 2024 07:28