PRETTY LOUD

Ženski romski bend oduševio žiri ‘Supertalenta‘: ‘Šaljete snažnu poruku na svjetskoj razini‘

Ove natjecateljice ‘Supertalenta‘ protive se dogovorenim brakovima, a žele neovisnost, samostalnost i poštovanje
Pretty Loud
 Nova TV

Pretty Loud je ženski romski hip-hop bend nastao 2014. u okrilju udruge GRUBB (Gypsy Roma Urban Balkan Beats), koja već 15 godina djeluje s ciljem da pomognu mladim Romima u obrazovanju.

Grupa Pretty Loud sastavljena je od šest djevojaka iz Beograda i šest djevojaka iz Niša, a nastup u hrvatskom "Supertalentu" bio im je dodatni poticaj za razvoj karijere: "Stvaramo nove pjesme, koreografije, spremamo se za eventualne nastupe kad prođe pandemija", rekle su cure iz Pretty Louda kojima je glavni zadatak glazbom potaknuti i pokazati Romkinjama da mogu sve što požele, piše Dnevnik.hr.

- Vi imate apsolutno sve! Već ste se brendirale, izgledate svjetski. Netko je tu dobro promišljao kako ćete izgledati, kako ćete se kretati po pozornici, dakle niste ono došetale pa kao slučajno ćete se predstaviti. Šaljete snažnu poruku, globalno, na svjetskoj razini. Cure, ja vam ovog trenutka proričem ozbiljno, ozbiljno dobru karijeru - komentirala je Martina Tomčić njihov nastup.

Članice ovog sastava otkrivaju: "Na samoj pozornici osjećale smo se izuzetno ugodno zbog cjelokupnog tima koji nas je lijepo dočekao, prvo na tonskoj probi, a kasnije i dok smo nastupale, osjetile smo njihovu podršku i navijanje. Publika nas je nosila. Zadovoljne smo, ali znamo da možemo bolje. Prvi nam je put da se natječemo i da nas netko ocjenjuje. Trema nas je malo 'pojela', ali i na to smo računale".

Ove mlade Romkinje šalju posebne poruke svojim nastupima, protive se dogovorenim brakovima i tome da je ženina uloga da bude domaćica. Žele neovisnost, samostalnost i poštovanje, a jedna od najljepših zajedničkih uspomena im je nastup u Londonu na Women of the World Festivalu te na BBC radiju gdje su dale i intervju.

Isto tako, za Dnevnik.hr otkrile su da jako poštuju komentare hrvatskog "Supertalent" žirija koji im je dao dodatni vjetar u leđa, no ipak su istaknule tko im je najveća podrška u karijeri: "Komentari žirija bili su vrlo pozitivni, iako je bilo i kritika. Drago nam je što su rekli da vole Rome i romsku glazbu. Voditelji su nam razbili tremu pred izlazak na pozornicu, jako su pozitivni, a pritom znaju i poneku riječ romskog. Bez podrške naših roditelja i obitelji ne bismo ni stigle do 'Supertalenta'. Oni su naši najveći navijači".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:06