IZLIJEČILA SE

Ovisnica o seksu koja je spavala s više od 700 muškaraca otkrila kad je dotaknula dno: ‘Ma tražila sam ih i u dućanu‘

‘Nisam znala da sam ovisna o seksu sve dok nisam zaliječila svoju traumu‘, priznaje

Belinda Rygier

 Instagram/Belinda Rygier

Nekadašnja ovisnica o seksu koja je spavala s više od 700 muškaraca otkrila je kako je dotaknula dno kada je jedan njezin partner postao nasilan tijekom jednog njihova seksualnog susreta. Sada vodi posebne programe kojima pokušava osnažiti druge da pobijede svoju ovisnost.

Belinda ‘Love‘ Rygier, bivša natjecateljica reality showa ‘Bachelor‘, također je priznala da je zbog svog načina života ostala i bez nekih prijatelja jer bi ih znala ostaviti tijekom zajedničkog noćnog izlaska i otići na neobavezni seks s muškarcima. Jednom je čak pokušala imati ‘susret‘ u lokalnom supermarketu.

Rygier priznaje da je njezina ovisnost bila izvan kontrole te da je vrhunac ovisnosti nastupio kad se jedan od tih muškaraca ponašao poput zlostavljača. Kasnije joj je rečeno da ne može podići tužbu protiv njega jer ga je ‘ogrebala dok se branila‘.

"Kad me gurnuo niz stepenice i zaključao u garažu, imala sam modricu na oku i mislili su da mi je ruka slomljena. Bilo je prilično loše. Otišla sam na posao i poslali su me kući. Došla je policija i rekli su mi da je uočena ogrebotina na njegovu licu, nastala od mog prstena nakon što sam ga pokušala maknuti sa sebe, te da bi zbog toga oboje mogli ići u zatvor zbog obiteljskog nasilja", ispričala je Rygier za australski Daily Mail.

Taj je incident označio prekretnicu u njezinu životu i potaknuo ju je da se preispita, da preispita svoje emocije, percepciju ljubavi i seksa.

Nakon toga, pokrenula je posebne programe ‘za iscjeljivanje‘, gdje druge podučava kako izgraditi samopouzdanje i kako uspostaviti zdrave odnose pune poštovanja.

"To je bila moja životna prekretnica. Pomislila sam kako moram pomoći samoj sebi. Tako je počelo moje putovanje i to je bila vrlo brza transformacija. Jednom kada se odlučite promijeniti, to se događa vrlo brzo", priznaje.

TV zvijezda i seksualna edukatorica započela je sa svojim savjetovanjima i radom na samorazvoju kako bi bolje razumjela psihologiju koja stoji iza kompulzivnog ponašanja.

"Nisam znala da sam ovisna o seksu sve dok nisam zaliječila svoju traumu", priznaje.

Tijekom njezina puta do oporavka, Rygier se bavila svojim kompliciranim djetinjstvom te naučila neke stvari o svojoj osobnosti i zašto izbjegava vezati se za druge ljude.

Govoreći o godinama svoje ovisnosti o seksu, priznala je da joj je ‘seks stalno bio na pameti‘, čak i dok bi radila obične stvari, poput odlaska u supermarket.

"Otišla bih kupiti namirnice i pomislila: ‘Oh, bi li ovaj muškarac bio zainteresiran za seks‘", priznaje.

Većinom je osvajala muškarce, povremeno i žene, a pronalazila ih je u barovima i noćnim klubovima tijekom večernjih izlazaka. Zbog toga su se njezini prijatelji znali naljutiti jer bi ih ‘odbacila‘ čim bi ‘nanjušila plijen‘.

"Nikada nisam bila svjesna sebe. Čim bih izašla van, pomislila bih - gdje je neki zgodni tip? Seks je jedina ovisnost od koje sam patila jer sam se zbog seksa osjećala voljenom. Ljubav je ono što mi je stvarno nedostajalo u životu", priznaje Rygier za Daily Mail.

Sada kada se prisjeća kako joj je život tada izgledao, bivša ovisnica tvrdi da najviše žali zbog toga što je bila ‘druga žena u vezama‘. Naime, nekoliko je puta bila ljubavnica nekim muškarcima te je tada smatrala da su muškarci ‘koji su bili spremni uništiti svoj brak dok su bili s njom‘ prilično uzbudljivi.

"To je jedna stvar kojom se ne ponosim", priznaje i dodaje da su ti muškarci najčešće ostavljali svoje supruge iz ‘drugih razloga‘.

"Kad se nosiš s tako nečim lošim, spreman si povrijediti druge ljude. To je vjerojatno bila najniža točka na koju sam pala", ovim riječima opisuje svoje afere.

Tijekom svoje ovisnosti, ali i kasnije, primijetila je jednu naviku kod mnogih ljudi, a posebno kod ovisnika o seksu - uvjereni su da je ljubav ‘natjecanje‘ ili ‘izazov‘ u kojem se mora pobijediti.

Taj toksičan stav jedan je od razloga zašto je tako odlučna nastaviti svoj rad na promicanju izlječenja i oporavka, unatoč tome što je svakodnevno izložena ismijavanju te dobiva mailove pune mržnje zato što otvoreno govori o svojoj ovisnosti o seksu.

"Osuđivanje, ismijavanje i mržnja kojima sam izložena zbog toga što sam iskreno progovorila o svojoj ovisnosti nemaju kraja", govori.

Zbog njezine otvorenosti mnogi su joj muškarci počeli slati i nepristojne fotografije te je traže seks, a često prima i neželjene poruke s detaljima o, kako kaže, ‘doista neobičnim fantazijama‘.

Ona ih uspijeva ignorirati i fokusirati se na svoje klijente, kod kojih primjećuje napredak.

"Transformacije koje vidim kod svojih klijenata su fenomenalne. Dolaze mi s mišlju ‘nitko me nikada neće voljeti, nisam privlačna ili privlačan‘, a na kraju dolazi do vjenčanja i rađanja djece u roku godine dana", otkriva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:02