ZAVRŠNICA ‘VEČERE ZA 5‘

Bernardica pobjednica, a Božo ljutit napustio set: ‘Želim vidjeti sve ocjene! Dogovarali su se!‘

Božidar je ljutit napustio set da bi se ubrzo vratio i još jednom vikao na Darija da se dogovarao za ocjene

Večera za 5 na selu

Blagdanski specijal u ‘Večeri za 5 na selu‘ došao je svom kraju, a posljednju ovotjednu večeru pripremala je Bernardica iz mjesta Sveti Petar Čvrstec pokraj Križevaca.

Svojim je gostila poslužila tradicionalna blagdanska jela svog kraja - predjelo naziva Ledeno doba, glavno jelo Blagdanski mix i desert Miris tradicije. Predjelo je dobilo brojne komplimente, glavno jelo hvalili su svi osim Bože kojem je patka bila previše pečena, a sitni kolači svidjeli su se svima. Ivan je za Bernardičina jela dao ocjenu deset jer mu je to bila najbolja ‘Večera za 5 na selu‘ ikad, a najviše ocjene za svoju dragu prijateljicu dali su i Snježana i Dario. Najkritičniji je ponovno bio Božidar koji je dao ocjenu dva i rekao: „Bernardici bih dao deset, ali me jako povrijedila na prvom susretu kad smo ušli u kombi i to sam joj jako zamjerio.“ No bez obzira na tako nisku ocjenu, Bernardica je osvojila 32 boda i osvojila 1000 eura!

image

Večera za 5 na selu

image

Večera za 5 na selu

Kad su stigli kod Bernardice, gosti su nazdravili da im dobro prođe ta posljednja večera. „Očekivao sam da će biti i neki kolačići ili kroasani kako sam ja stavio, a nitko od njih nije stavio ništa za sami doček“, komentirao je Božo.

Hladetinu, nareske i jaja domaćica je poslužila za predjelo, a Dario se svemu oduševljavao. „Bila mi je odlična hladetina“, rekla je Snježana, a Ivana dodao: „Izvrsna je bila!“ Bernardica je željela znati sviđa li se Boži njezin domaći pršut, a on je rekao: „Pršut kao pršut, nema se tu što posebno pričati!“ Dariju je sve bilo brutalno i dodao je kako bi samo predjelo mogao jesti cijelu večer.

image

Večera za 5 na selu

image

Večera za 5 na selu

Bernardica je potom poslužila juhu. „Klasična pileća juha bez iznutrica, ali bila je ukusna“, rekao je Božo. Domaćica je potom poslužila puricu s mlincima, odojak i umak od hrena. „Prva božićna večera!“ rekao je Ivan, a Dario dodao: „Patka je bila fenomenalna, mlinci su joj bili taman na granici - niti presuhi, niti presočni.“ Božo je rekao kako bi bili bolji da ih je polila s masti od pečenja, a dodao je i da je patka prepečena. Snježana je pohvalila odojka, a Ivan i pečenje i umak od hrena.

Za desert je domaćica poslužila ledeni vjetar i sitne kolačiće. Ivan je bio oduševljen tortom, a potom je pohvalio domaćicu i za suhe kolače. Dariju je i desert bio fenomenalan, a Božo jer rekao: „Ledena torta kao ledena torta, a suhi kolači su baš bili dobri, nisu bili preslatki, baš su bili taman.“ Snježani su se zvjezdice jako svidjele, pogotovo zato što su bile s cimetom.

Nakon poklona došli su svirači i svi su se malo opustili, zapjevali i zaplesali. Uslijedio je najnapetiji trenutak tjedna - proglašenje pobjednika! Na petome mjestu završio je Ivan, na četvrtome Božidar, treći je bio Dario, Snježana druga, a večerašnja je domaćica ovotjedna pobjednica!

image

Večera za 5 na selu

image

Večera za 5 na selu

image

Večera za 5 na selu

image

Večera za 5 na selu

Svi su čestitali Bernardici, a Božidar je želio znati još neke detalje o poretku. „Ne pišu ocjene! Kako nema koliko tko bodova ima?“ zanimalo je Božu. „Hoću vidjeti kako ste se opet dogovarali“, nastavio je Božo, a kad mu je Dario rekao da se nitko nije dogovarao, Božo mu je odgovorio: „Nemoj pričati gluposti! Znam da si se dogovarao - i sa Snježanom i Bernardicom“, a potom ljutit napustio set da bi se ubrzo vratio i još jednom vikao na Darija da se dogovarao za ocjene.

image

Večera za 5 na selu

image

Večera za 5 na selu

Prijavite se u show ‘Večera za 5 na selu‘, a ako vaše kulinarske vještine budu bolje od vaša četiri konkurenta - čeka vas vrijedna nagrada, no ni ostali neće kući praznih ruku! https://www.rtl.hr/show/prijave

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:07