‘A ŠTO S NAŠIMA?‘

Zoran Šprajc objasnio Eurosong, ima teoriju o žirijima: ‘Ako ste kivni na njih, samo se prisjetite....‘

Naš predstavnik, Baby Lasagna, dobio je 210 bodova od žirija iz 37 zemalja, puno manje od Nema, jednostavno ga nisu htjeli

Zoran Šprajc

 Darko Tomaš/Cropix

Još uvijek su obožavatelji Eurosonga ljuti na žiri, a po tom se pitanju oglasio i popularni televizijski voditelj, Zoran Šprajc, u svojoj Instagram priči.

"Ako ste nešto kivni na žiri Eurosonga samo se prisjetite da žiri HRT-a Baby Lasagnu nije htio uvrstiti ni na popis izvođača za Doru", napisao je televizijski voditelj pa dodao hashtag "hvala Zsa Zsa".

image

Instagram priča Zorana Šprajca u kojoj se oglasio o žiriju na Eurosongu i Dori

Screenshot Instagram/Zoran Šprajc/

Kao što znamo, mnogi su nezadovoljni dodjelom bodova žirija. Naš predstavnik dobio je 210 bodova od žirija iz 37 zemalja. Samo je žiri iz Srbije i Cipra Baby Lasagni dao maksimalnih 12 bodova. S druge strane, San Marino, Grčka, Norveška, Španjolska, Belgija i Portugal nisu dali niti jedan bod Hrvatskoj.

Hrvatski je žiri maksimalan broj bodova dao Portugalu, deset Sloveniji, osam Irskoj, sedam Ukrajini, šest Italiji, pet Luksemburgu, četiri Francuskoj, tri Srbiji, dva Švedskoj te jedan Cipru, dok su glasovi publike Švicarskoj dali jedan, Švedskoj dva, Armeniji tri, Estoniji četiri, Irskoj pet, Francuskoj šest, Italiji sedam, Ukrajini osam, Sloveniji deset te Srbiji 12.

image

Baby Lasagna

Ivana Grgic/Cropix

Članovi Hrvatskog žirija bili su Srđan Sekulović Skansi, glazbeni producent, skladatelj i tekstopisac, pjevačica i autorica tekstova Ivana Vrdoljak - Vanna, koja je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2001. u Kopenhagenu u Danskoj gdje je osvojila deseto mjesto, Dino Jelusić, pjevač, skladatelj, tekstopisac i pobjednik na prvom Dječjem natjecanju za pjesmu Eurovizije 2003. u Danskoj, Mihovil Šoštarić Lockroom, glazbeni producent i tekstopisac te pjevačica i autorica tekstova Gina Victoria Damjanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 12:17