FINALIST ZLATNOG STUDIJA

Zoran Šprajc bez dlake na jeziku: ‘Zašto poduzetnike ne bi malo bičevali na gradskim trgovima‘

Voditelj emisije ‘Stanje nacije‘ koja se probila u finale Zlatnog Studija prokomentirao je političku i ekonomsku situaciju u zemlji

Zoran Šprajc

Iza Zorana Šprajca, autora urednika i voditelja RTL-ovog Stanja nacije, kaže, zlatna je godina.

- Premda svijet, ali i Hrvatska proteklu godinu nemaju po čemu dobrom pamtiti i vjerojatno će je nastojati što prije zaboraviti, na osobnom planu 2022. mi uopće nije bila loša godina. U krugu meni dragih i bliskih ljudi svi su bili dobro i zdravo, a i ja se nisam loše osjećao. Na poslovnom planu završio sam jednu veliku eru, eru RTL Direkta i to na najbolji mogući način: okićen Zlatnim studijem. A onda sam pokrenuo Stanje nacije kojemu se, evo, krajem godine također dogodila nominacija za Zlatni Studio. Dakle jedna godina koja nije puno obećavala ispala je skoro zlatna godina. Od 2023. za sebe i svoje ne tražim više, neka se samo tako nastavi i da svi budemo dobro i zdravo, a za Hrvatsku i svijet bojim se da nema puno nade da će biti bolje - pesimistično kaže Šprajc, kojeg nukamo da ocijeni "Stanje nacije".

Za finaliste u svim kategorijama možete glasati OVDJE

- Rekao bih da smo sa zadnjom emisijom prošle godine dogurali do čiste petice, ali bilo je tu i četvorki i dvojki i trojki tako da moramo još dobro zagrijati klupu da bi ove godine imali ukupni prosjek odličan - profesorski kaže TV zvijezda koja je "Stanje nacije" u 2022. godini završila kalendarom sa seksi slikama naših političara.

- Da, kalendar "Stanja nacije" našim pratiteljima za siječanj donosi fajterski raskopčanog ministra policije Davora Božinovića, a u veljači nam stiže ministar obrane Mario Banožić - Rambo. S velikim nestrpljenjem publika iščekuje travanj s decentno obnaženim Andrejom Plenkovićem koji se za ovu prigodu pristao fotografirati u raskopčanoj vatrogasnoj uniformi - objašnjava Šprajc. Što misli tko je od modela u njegovom kalendaru najbolje ispao?

- Nema nikakve sumnje da je to upravo Andrej Plenković. Njegova ljepota i zanosna sportska figura već su i u svijetu poznate, moguće je da ćemo ga ove godine konačno vidjeti i na modnoj pisti Fashion Weeka u Milanu. Uostalom HDZ nije slučajno odabrao svog najljepšeg člana za predsjednika, očito su odlučili da im se neki Karamarko više ne smije ponoviti, znaju već da s takvima neće daleko dogurati. A Plenkovićevoj ljepoti nema granica. Eto tako smo i u Schengen ušli - ističe Šprajc koji ovaj kalendar drži na svom radnom stolu.

image

Zoran Šprajc na prošlogodišnjoj nagradi Zlatni Studio

Damir Krajac/Cropix

- Jako me smiruje gledati članove naše Vlade u opuštenom izdanju, a dobri su i za prekratiti vrijeme. Kad se dosađujem, onda nešto po njima crtkam, eto upravo sam malo pojačao bradavice na grudima ministra Filipovića, jako mi je sad seksi - otkriva Šprajc kojeg pitamo što misli kako će se u 2023. nastaviti odnos premijera i predsjednika RH.

- Možemo očekivati da će predsjednik i dalje biti više u premijeru nego premijer u predsjedniku, ali takav je odnos kod većine ljubavnih parova, jedan partner uvijek je više u drugome nego obratno - kaže Šprajc koji nema nikakvih problema s preračunavanjem kuna u eure.

- Ja sam generacija koja je navikla domaću valutu preračunavati u njemačku marku tako da mi je to i sada najvažnija računica. Kad vidim da je kava dva eura, odmah idem računati koliko je to maraka - govori televizijski urednik koji pozdravlja odluku Vlade o kontroli cijena u trgovinama.

image

Zoran Šprajc, Stanje nacije

- Jako dobra odluka, konačno ćemo opet moći u Trst po traperice i kavu, a u Mađarsku po sir i namaze. Trebalo bi još odrediti i da u Sabor mogu biti izabrani samo članovi HDZ-a pa da od zadnjih 30 godina napravimo puni krug. Što se tiče mogućih uvođenja crnih lista za poduzetnike, to mi je ipak dvojbeno, jer se pokazuje da se želi uvesti reda, ali nekako bojažljivo, kao da se nema snage za odlučnije poteze. Siguran sam da bi puno veći efekt dalo bičevanje poduzetnika na gradskim trgovima ili vučenje po blatu konjskom zapregom - predlaže Šprajc kojeg pitamo koliko mu znači ulazak u drugi krug Zlatnog Studija.

- Ova nominacija došla nam je kao budali šamar. Dakle nešto nasušno potrebno - naglašava Šprajc.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:09