‘LIJEPA LI SI‘

Zlatko Dalić snimio duet s popularnom klapom: Evo kako zagrijavaju glasnice prije sraza sa Španjolskom!

Sigurni smo da će pozitivne emocije i nacionalni naboj iz zajednički otpjevane pjesme Vatreni prenijeti na teren

Zlatko Dalić i klapa ‘Sveti Juraj‘ HRM

 Screenshot/TikTok/

Nakon prošlotjednog koncerta Klape "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice u sklopu proslave Dana državnosti u Aachenskoj katedrali, koji je organiziran od strane Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Dusseldorfu, Klapa nastavlja širiti domoljublje i prepoznatljiv nacionalni identitet u Njemačkoj.

Nije tajna da izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i klapa propagiraju iste životne vrijednosti: obitelj, domoljublje, vjeru i poniznost, stoga nije za čuditi što je "duet" između Klape i izbornika nastao pred sam početak Europskog nogometnog prvenstva, odnosno utakmicu između naše Hrvatske i Španjolske.

Od pamtivijeka hrvatski narod čuva svoju tradiciju kroz pjesmu stvarajući prepoznatljiv nacionalni identitet. Hrvatica i Hrvata danas ima širom svijeta, gotovo isti broj naših sunarodnjaka živi izvan domovine, kao i u domovini. Hrvatski jezik je jedan od ključnih elemenata našeg identiteta, oku nevidljiva nit koja nas povezuje s našim korijenima, a koju nosimo u srcima. Njegovanje hrvatske riječi i pjesme izvan Hrvatske nije samo čin očuvanja jezične čistoće, to je ujedno i očuvanje naše kulturne posebnosti i identiteta. Kroz očuvanje jezika, čuvamo našu prošlost, ali isto tako stvaramo mostove prema budućnosti.

Sigurni smo da će pozitivne emocije i nacionalni naboj iz zajednički otpjevane pjesme "Lijepa li si“ sutra na travnjak i na tribine prenijeti naši nogometni reprezentativci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 14:20