IVAN ALDUK

Zavirili smo u modnu oazu poznatog dizajnera: ‘Ženama pružam osjećaj moći i atraktivnosti koji je utkan i u mene samog‘

Karijeru je započeo još 2007 te se kroz godine uzdignuo među najpoznatija imena u svijetu modnoga dizajna

Nova kolekcija Ivana Alduka

 Sanja Jagatić

Uspješni hrvatski modni dizajner Ivan Alduk čije kreacije nose mnoga poznata lica poput Nine Badrić, Jelene Rozge i Lane Jurčević predstavio je novu modnu kolekciju, ali i showroom te web stranicu, a mi smo odlučili doznati sve detalje.

- Ideja cijele nove kolekcije jest ponuditi urbanu, udobnu i nadasve kvalitetnu odjeću za modernu ženu koja treba dobre komade za svaki dan, a i one za neku posebnu priliku, otkriva nam Alduk čime se vodio radeći na kolekciji.

- Iako sam kroz godine prisutnosti na modnoj sceni najviše prepoznatljiv po svečanim haljinama i vjenčanicama, u ovoj novoj kolekciji ponudili smo izuzetno širok raspon modela za svaki dan koje krasi neutralni kolorit lako upariv s već postojećom garderobom svakog kupca, kao i izuzetno udobne i kvalitetne tkanine s eko certifikatima, ističe.

image

Modna kreacija Ivana Alduka

Sanja Jagatić

Pitali smo ga i o suradnji s modelom Irenom Božić, na što modni dizajner ima same pohvale.

- Irena je jedna predivna mlada osoba i izvrstan model s kojom smo ove godine već snimili nekoliko projekata, a gledat ćemo je i u našoj proljetnoj kolekciji koja je već snimljena i bit će prezentirana sljedeće godine. Njena energija izvrsno pristaje uz našu jer se obraćamo stvarnim ženama, stvarnim kupcima pročišćena ukusa i njuha za nešto dobro, unikatno, nešto što odiše tihim luksuzom, objašnjava on.

Što se tiče njegove nove modne kolekcije, zanimalo nas je po čemu je za njega ona posebna.

- Svaka kolekcija jest nastavak one prethodne, ali s dodatnim kreativnim zanosima, novim tkaninama i opcijama koje postupno, kroz godine stvaranja, tvore imidž jednog brenda. Ova kolekcija je posebna zbog zemljanih, čokoladnih tonova koje prvi put radimo, kao i zbog velike zastupljenosti dnevnih artikala koju su jedna novost u našem radu. Reakcije su divne, fotografije i snimke koje prate ovu kolekciju izvrstan su plus u njezinoj prezentaciji, odgovara Alduk.

image

Modna kreacija Ivana Alduka

Sanja Jagatić

Morali smo ga pitati i ono što se uvijek pita nekoga tko se bavi umjetnošću – što ga je inspiriralo?

- Inspiracija je promjenjiva, nekad je riječ o tkaninama i siluetama, nekad o nekoj energiji koju želite prenijeti u svoj projekt, ali uvijek s mišlju da odjeća koju dizajniramo i proizvodimo u Hrvatskoj mora biti nosiva, laskati ženi te imati utkan duh modernosti. Ovu kolekciju smo htjeli napraviti kao zaokruženu modnu priču, priču koja ima i glavu i rep te nudi preko 50-ak novih komada koji se lako nose i još lakše kombiniraju s postojećom garderobom. Nitko ne mijenja svu garderobu svake sezone, već je nadograđujemo s novim potrebnim komadima, objašnjava on.

image

Modna kreacija Ivana Alduka

Sanja Jagatić

Uz novu modnu kolekciju, također je predstavio novi showroom te novu web stranicu, a za Jutarnji otkriva kako se baš sad odlučio za to.

- Kod mene nikad nije dosadno i uvijek unosim neke promjene, nekad možda i prebrzo, ali jednostavno sam takav, energičan. Ugovor za naš stari prostor je istekao, novi nam je bio nepovoljan zbog uvjeta u kojima se nalazimo te smo odlučili premjestiti lokaciju našeg showrooma u Draškovićevu 33 gdje se nalazi i naš atelje te svi pripadajući uvjeti za kvalitetno funkcioniranje. Paralelno s time smo osvježili postojeći website te za naše klijente dodali mogućnost kupnje ili narudžbe proizvoda preko pripadajuće online platforme na alduk.hr. Moda je promjenjiva, modno poslovanje još više, a pogotovo u ovim vremenima gdje malo što možemo planirati, stoga mi je drago da nekako uvijek imamo spremno par aseva u rukavu, govori.

image

Modna kreacija Ivana Alduka

Sanja Jagatić

Budući da se već dugi niz godina bavi modnim dizajnom, zanimalo nas je što je po njegovu dosadašnjem iskustvu najvažnije njegovim klijenticama kada su u pitanju Aldukovi prepoznatljivi modni komadi.

- Izuzetno im je bitan cijeli paket, a on se prvenstveno odnosi na dobar proizvod baziran na izvrsnoj tkanini, kreativnom dizajnu i kvalitetnoj proizvodnji. Njegova prezentacija, na koju isto tako izuzetno pazimo, te način usluge, ophođenja od prvog e-maila ili telefonskog poziva do same probe, kupnje i dostave proizvoda ono je gdje dajemo svoj ljudski pečat. Kod nas se svi osjećaju ugodno te nam se vraćaju. Upravo tako profesionalno posložen način poslovanja, uz estetiku koju gradimo i njegujemo godinama, jest naš faktor. Alduk je hrvatski modni brend koji ne slavi logomaniju već individualnost, profanost ukusa i lagani modni hedonizam, kaže.

image

Modna kreacija Ivana Alduka

Sanja Jagatić

U svoje modne kombinacije voli dodati osjećaj moći i atraktivnosti koji je utkan i u njega samog.

- Poštujem ženu, u svakom obliku i svakoj životnoj fazi, kako osobno tako i svojim dizajnom. Dodajem joj nekad onaj osjećaj moći i atraktivnosti koji je valjda utkan u mene samog, a ja ga prenosim na svoju odjeću. Kada dođete kod nas po haljinu, svakako znate da ćete izaći ljepši i zadovoljniji nego što ste ušli. Naravno da nemamo modele za sve i da se nekima možda naša ponuda neće dopasti, ali zato su sve kolekcije i informacije javno dostupne kako bi se ljudi bolje informirali, objašnjava.

Budući da njegova iznimno uspješna karijera traje već mnogo godina, zanimalo nas je što smatra svojim, barem za sada, vrhuncem u svijetu mode.

- Sama činjenica što na nesigurnom modnom i tekstilnom tržištu trajem od svoje prve revije, 2007. godine, je i više nego vrhunac. Mogućnost stvaranja, prezentacije svojih projekata javnosti koja ih voli vidjeti i konzumirati, aktualnost u modnom izričaju i novi planovi dovoljni su razlozi da vjerujem kako nas još dosta vrhunaca očekuje. Samo jedan vrhunac bi ipak bio premalo za ove sve godine, govori.

image

Modna kreacija Ivana Alduka

Sanja Jagatić

I za kraj, htjeli smo znati koji je njegov sljedeći korak.

- Radimo na novoj kolekciji vjenčanica koja izlazi sredinom siječnja te se veselimo svim mladenkama koje će nam doći na probu i pronaći svoju idealnu vjenčanicu, a uz to pripremamo jedan projekt ekskluzivne modne revije gdje ćemo predstaviti novu, dosad neviđenu modnu kolekciju, najluksuzniju do sada, zaključuje modni dizajner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:51