U GLAZBENIM VODAMA

Voditelj ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ nakon suradnje s Lidijom Bačić, s kolegom s HTV-a snima spot

Svestrani voditelj visoko cilja: ‘Da mogu birati glazbenika s kojim bih volio da me spoji neka suradnja, bio bi to Bono Vox‘, kaže
Nasljednici, snimanje spota; Ognjen Golubić i Branimir Farkaš
 Privatna Arhiva

Zagrebački bend Nasljednici snimio je videospot za pjesmu "1-2-3". Riječ je o drugom spotu benda, a oba je spota radila ista ekipa.

Upravo se tu krije tajna veza dvojice HTV-ovih voditelja.

Autor ideje za spot je frontman benda urednik i voditelj Branimir Farkaš, a snimanje i montažu potpisuje njegov kolega s Hrvatske radiotelevizije Ognjen Golubić, kojeg gledamo u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska!".

Obojica su za svoju suradnju izvan matične televizijske kuće puna riječi hvale.

image
Branimir Farkaš i nasljednici
Privatna Arhiva

„Ognjen je iznimno talentiran i svestran čovjek, pa mi se kad smo razmišljali o snimanju spota za prvu pjesmu, logično nametnuo kao prvi izbor. Nakon odličnog prvog spota suradnju nismo željeli prekinuti“, kazao je Branimir Farkaš.

Zbog snimanja spota za pjesmu "1-2-3" Nasljednici i Golubić jedan su proljetni dan proveli u tunelu Grič. Jedinstvena lokacija zagrebačkog podzemlja odlično je odgovarala duhu pjesme. Članovi benda uživali su u energiji stvorenoj tijekom snimanja koja je na poseban način spajala prošlost i budućnost zagrebačkog rocka.

„Iza nas je velik posao i uistinu lijepo iskustvo. Ova je punokrvna rock pjesma tražila mnogo snimanja kako bismo na kraju dobili brzu izmjenu kadrova snimljenih iz raznih kutova. Najveći tehnički izazov bio mi je snimiti kadrove u mraku s projekcijom na platnu, no i tu smo Branimirovu ideju na kraju uspješno realizirali“, rekao je Golubić.

On se pored uredničkog i voditeljskog posla na HRT-u bavi i videonovinarstvom, a njegov vješt rad s kamerom dobro je poznat i među glazbenicima. Golubić otkriva da je u rodnom Slavonskom Brodu snimao spotove za tamburaše. Iako sam ne svira ni jedan instrument, glazba ga voli u svojoj blizini. Tako je nedavno glumio u spotu Lidije Bačić, a za isti se posao u jednom intervjuu u šali ponudio i Nini Badrić, no ona mu se još nije povratno javila.

image
Nasljednici, snimanje spota
Privatna Arhiva

„Da mogu birati glazbenika s kojim bih volio da me spoji neka suradnja, bio bi to Bono Vox. Sretan sam što je uoči aktualnog Europskog nogometnog prvenstva ponovo uzeo mikrofon u ruke“, kazao je Golubić te otkrio da je bio na oba koncerta U2-a u Maksimiru.

image
Nasljednici, snimanje spota
Privatna Arhiva

Do susreta s Bonom Voxom Golubić ostaje otvoren za suradnje s Nasljednicima.

Za pjesmu "1-2-3" najzaslužniji su Branimir i njegov sin Roko Farkaš. Zajedno su režirali spot te napisali tekst i glazbu pjesme, a aranžman potpisuju s Marijem Rašićem.

U spotu, uz članove benda, glume Luna Kozar i Barbara Buljubašić, talentirane mlade glazbenice koje povremeno sviraju s Nasljednicama.

image
Nasljednici, snimanje spota
Privatna Arhiva

Prvi album bend će izdati iduće godine u izdanju izdavačke kuće Croatia Records.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2022 22:32