‘ZAUVIJEK AUTOR‘

Vjekoslava Huljić kakvu još niste upoznali: Tko je žena koja nerijetko ostaje u sjeni supruga, a ima brojne talente?

U večerašnjoj emisiji na HTV-u bit će riječi i o Vjekoslavinom književnom opusu, ponajprije knjigama koje je pisala za djecu

Vjekoslava Huljić

 SaŠa BuriĆ/Cropix/

"Večeras na HTV1 u 20.15 sati ne propustite serijal ‘Zauvijek autor‘ u kojem predstavljamo život i stvaralaštvo hrvatskih glazbenih autora i tekstopisaca, redovnih članova Hrvatskog društva skladatelja. Večerašnja emisija posvećena je Vjekoslavi Huljić i otkriva nam mnoštvo zanimljivosti o ovoj autorici i spisateljici", ovako glasi najava HDS ZAMP-a o novoj dokumentarnoj seriji koja prikazuje život i karijeru autora glazbe ili tekstova nekih od najpoznatijih i najslušanijih djela zabavne, klasične i suvremene glazbe u Hrvatskoj.

Vjekoslava ima brojne hitove, prodane nosače zvuka, različite izvođače i projekte iza sebe. Ova se žena, kao tekstopisac, često nalazila u sjeni supruga ili izvođača koji njezine tekstove pjevaju. No ona i želi biti malo samozatajna, uživa u situaciji kad u trgovini čuje pjesmu kojoj je dala tekst, ne buni se što nije u prvom planu, prenosi HRT.

Vidjet ćemo kako bračni par Huljić piše pjesme - od onih za Petra Grašu, Jelenu Rozgu, grupu Magazin, pa do mjuzikala ili hitova koje pjevaju Doris Dragović, mlada Domenica ili Jole. Posebno je zanimljivo vidjeti kako piše na starosplitskom dijalektu za grupu Madre Badessa.

Usto, bit će riječi i o Vjekoslavinom književnom opusu, ponajprije knjigama koje je pisala za djecu te o "Genu anđela" za odrasle.

Scenarist i režiser je Toni Volarić, montažer Alen Horvatić, a snimateljica Andrea Kaštelan. Serijal je za Hrvatsku radioteleviziju producirao Cantus i Hrvatsko društvo skladatelja.

Svojom mamom pohvalila se i Hana Huljić Grašo na Instagramu te pozvala svoje pratitelje da pogledaju emisiju o Vjekoslavi.

image

Post Hane Huljić Grašo

Instagram/hana Huljić Grašo/

Inače, osim nje, u emisiji ćemo upoznati i druge ljude koji su u nekom glazbenom žanru obilježili određeno vrijeme i ispisali ‘soundtracke mnogih mladosti‘, kao što su Neno Belan, Gibonni, Zrinko Tutić, Miroslav Rus, Berislav Šipuš, Mladen Tarbuk, Alka Vuica, Frano Đurović, Zlatko Tanodi i Saša Antić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 21:53