PREMIJERA

VIDEO: AKLEA NEON IMA ODLIČAN SPOT IZ KARANTENE Ona je 'Riba iz kade': 'Kad trenutak postane težak, zaroniš duboko u njega i izranjaš bistrijih očiju'

 
Aklea Neon
 Tomislav Štefanac /

Kako je sireni u karanteni? U ovaj mističan scenarij vodi nas osječka putujuća glazbenica Aklea Neon, široj publici poznata kao najveće iznenađenje ovogodišnje Dore na kojoj se predstavila sad već hitom "Zovi ju mama". U novom singlu "Riba iz kade", koji posvećuje svim intronautima, Aklea eksperimentira s nešto žešćim trap prizvukom uz neizostavne ethno motive.

- Daljina nas zbližava. Zato sam se tijekom karantene fokusirala na suradnje. Ova s Marinom Bosnjakom, voditeljem produkcije Rock škole Mostar, bila je baš pogođena jer me potaknula da lekcije iz karantene zaključam u pjesmu - kao što je nas COVID-19 zaključao iza vrata - kaže glazbenica.

Tomislav Štefanac /
Aklea Neon

U igri riječi, kojom je svima poznati #OstaniDoma pretvorila u #OstaniDodna, Aklea poručuje kako je najveća blagodat izolacije to što nemaš gdje pobjeći kad trenutak postane težak: "Zaroniš duboko u njega kao sirena i izranjaš bistrijih očiju. To je ta zavodljivost mudrosti, koju često miješamo s pukim seksepilom".

Teško ćete odvojiti pogled od kupaonice u kojoj prebiva ova morska nimfa, a ako odlučite zaroniti dublje u svjesnu liriku, koju upravo Aklea Neon predstavlja u Hrvatskoj, budite spremni otkriti još pokoji novi svijet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 08:54