STIŽE I DUET

Vanna priprema koncertne spektakle na posebnim lokacijama: ‘Arena Zagreb? Možda kroz koju godinu...‘

Vanna ima radno razdoblje pred sobom u kojem svojoj publici priprema brojne koncerte i novi duet sa Sergejem Božićem

Ivana Vrdoljak Vanna

 /Biljana Blivajs/cropix

Pjevačica Vanna može se pohvaliti 30 godina dugom karijerom u kojoj je nanizala brojne uspjehe, a sada će ponovno razveseliti svoju publiku nizom koncerata na posebnim lokacijama. Neke od njih su Šibenik, Pula, Kastav, Sustipan u Splitu, Tvornica Kulture, Dubrovnik, Čakovec i Samobor.

„Možemo biti samo zahvalni što imamo toliko lijepih ljetnih pozornica koje jednostavno mame i glazbenike i publiku da provedu večer slušajući koncerte“, govori nam pjevačica koju vole sve generacije. „Ja na neka od tih mjesta dolazim prvi puta, a na neka se vraćam. Kako god, jedva čekam sa svojim pratećim bandom ponuditi ono što znamo“, rekla je o nadolazećim nastupima.

image

Ivana Vrdoljak Vanna

Darko Tomas/Cropix

Otkrila nam je da će joj gost na nekima od navedenih koncerata biti Sergej Božić, kojeg je Vanna mentorirala u „The Voiceu“, s kojim će 23. lipnja na Melodijama Jadrana predstaviti novu pjesmu „Dan po dan“.

„On će nam se pridružiti na nekim od navedenih koncerata jer vjerujem da se publika, baš kao i ja, zaželjela opet njegove specifične emotivne interpretacije i scenske karizme – nije bio dovoljan show ‘The Voice‘“, kaže nam Vanna, pa dodaje kako jako voli raditi u „Voiceu”, ali „vidjet ćemo hoće li se to opet ponoviti.“

image

Ivana Vrdoljak Vanna

Bozo Radic/Cropix

Iskusna mentorica ima jedan savjet koji na početku showa daje svim svojim kandidatima.

„Otprilike im odmah na početku pokušam objasniti da su dijelom televizijskog showa koji će završiti, a da eventualna glazbena karijera počinje tek nakon toga. I pokušavam im objasniti da što prije odbace koncept imitacije u pjevanju i nađu nešto svoje autentično, iako je mladim ljudima to teško za usvojiti s obzirom na to da živimo u okruženju u kojem se imitatori i reproduktivci cijene više nego autentičnost i originalnost.“

Posebno mjesto u njezinoj karijeri ima puna zagrebačka Arena prije dvije godine, a kaže nam kako su joj sjećanja još uvijek svježa i otkriva hoće li ponoviti takav koncert.

„Sjećanja na Arenu su uvijek lijepa i ispunjavaju nas ponosom te ćemo vjerojatno to opet ponoviti, ali možda kroz koju godinu”, poručuje glazbenica.

image

Ivana Vrdoljak Vanna u Areni Zagreb

Zeljko Puhovski/Cropix

Publika ovogodišnjeg Eurosonga osvrtala se na to kako je hrvatski žiri, u kojem je bila i Vanna, davao ocjene. Prokomentirala nam je i to iskustvo.

„Pa, čini mi se da je uvijek izazovno ocjenjivati nastupe drugih glazbenika, ali da su takva pravila, svakako bismo najviše bodova dali našem predstavniku jer nam je bio najbolji. Kako je to nemoguće, nagradila ga je publika, a to je ionako ogroman zalog za budućnost“, rekla je.

image

Ivana Vrdoljak Vanna

Bozo Radic/Cropix

Za kraj nam je otkrila da ne može izdvojiti ni jedan trenutak svoje karijere kao poseban, ali da mnoge pamti.

„Uh, u 30 godina je bila puno nezaboravnih trenutaka koje pamtim, ali i onih koji i nisu bili sasvim lijepi, a ja se trudim stalno stvarati nove lijepe trenutke i potpuno sam fokusirana na sadašnjost i blisku budućnost“, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 15:01