SVJETSKI PRVAK

Valent Sinković ima poruku za djecu: ‘Svi sportovi su super, probajte ih što više!‘

Iako njegova djeca još ne shvaćaju da im je tata svjetski prvak, prate ga na natjecanjima i bodre

Valent Sinković

 bravo! Kids

Vrhunski sportaš, veslač koji niže zlatne medalje kako na olimpijskim igrama tako i na svjetskim prvenstvima, tata Valent Sinković gostovao je na bravo! KIDS radiju. Čitajući priče dječici diljem Hrvatske je poželio dobro jutro i laku noć.

- Imam dvoje djece, stariji sin ima tri godine i dva mjeseca, mlađi ima oko godinu i pol dana. Stariji se prije nekih pola godine baš zainteresirao za priče, a kako ja uspavljujem starijeg, a supruga mlađeg, onda uglavnom ja čitam priče gotovo svakodnevno. Čitamo ono što se njemu svidi iz nekog razloga, imamo puno priča, onda si on izabere, ali evo zadnjih mjesec, dva čitamo Peppu pig i razno razne dogodovštine, otkrio je Sinković.

Iako još ne shvaćaju da im je tata svjetski prvak, prate ga na natjecanjima i bodre, a uskoro će se i oni nada se Valent početi baviti sportom.

- Smatram da bi se svako dijete trebalo baviti nekim sportom. Naravno da to ne treba biti na vrhunskoj razini, ali da proba. Po mome mišljenju dijete bi trebalo probati do neke 10. godine što više sportova, da vidi što će zavoljeti, a tu je najvažniji trener i okolina. Ako zavoli nekog trenera zavoljet će i taj sport. Svi sportovi su super, a djecu ću upisati na što više sportova pa nek izaberu čime će se baviti, veslanjem ni ne mogu prije 12 godine.

Valent se osvrnuo i na, nažalost, sve veći broj pretile djece u Hrvatskoj.

- Najvažnija je prehrana, da budu umjereni, ali i da imaju zdrave navike, da zdravo žive. Naravno, sport je tu jako važan i kretanje, ali ja bih rekao nakon prehrane. Djeca kada imaju neke navike onda se toga drže. Svakako, prvo da imaju naviku nešto zdravo jesti, učiti ih da ne jedu puno gluposti svaki dan. Znam da je nekada lakše im dati ono što vole, ali treba im stvarati naviku da dobro žive i da se dobro hrane. rekao je Sinković.

- Evo, ja baš imam zanimljivu priču, čitao sam kako je neki novinar iz Amerike u kojoj su možda najgori po pretilosti, otišao u Japan gdje je čini mi se prema postocima najmanje pretile djece. Išao je u školu i pitao djecu pojedinačno što najviše vole jesti, jedan mu je rekao brokulu, drugi rižu, treći isto tako,... i njemu je to bilo interesantno kako to da oni najviše vole jesti nešto tako zdravo, onda su mu objasnili da ih jednostavno od malih nogu uče da to jedu i onda je njima to postalo i fino. Tako da, na tragu te priče, jednostavno im treba usaditi naviku da se zdravo hrane i krenu se baviti sportom i kretati se. Definitivno će im tako biti zdraviji razvoj i bit će sretnija djeca, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 12:10