MALI KRUG VELIKIH LJUDI

Uoči godišnjice smrti Massima domaće zvijezde održale koncert u njegovu čast: ‘Svi slavimo našeg Maxa‘

- Danas nije vrijeme za tugu, nego za slavlje - poručio je Ivan Dečak izvodeći ‘Mali krug velikih ljudi‘

Nina Badrić, Sergej Ćetković, Meritas i Matija Cvek nastupili na koncertu u čast Massima

 Cropix/

Prebrzo je sve prošlo u Massimovom životu, ali ostavio nam je mnogo toga - kazao je sinoć Dino Jelusić u zagrebačkoj Laubi na koncertu za Massima Savića nazvanom ‘Mali krug velikih ljudi‘. Na koncertu u spomen na velikog glazbenika koji nas je napustio lani 23. prosinca publika svih generacija uživala je u njegovim bezvremenskim hitovima poput ‘Sjaj u tami‘, ‘Neka ti plove brodovi‘, ‘Odjednom ti‘, ‘Sretan put‘, ‘Suze nam stale na put‘, ‘Stranac u noći‘... a sve to pratila je i Massimova supruga Eni.

Nakon Dina Jelusića, na pozornicu su izašli Matija Cvek, Vanna, Nina Badrić, Sergej Ćetković, Ivan Dečak, Anita i Meri iz sastava Meritas. Pušten je i isječak sa zadnjeg Massimovog koncerta u Areni Zagreb, a mnogi nisu skrivali suze gledajući ga kako po posljednji put pjeva pred publikom koja ga je voljela i cijenila.

- Danas nije vrijeme za tugu, nego za slavlje - poručio je Ivan Dečak izvodeći ‘Mali krug velikih ljudi‘.

Massimovi prijatelji, njegov mali krug velikih ljudi, od svog Maxa uoči koncerta još jednom su se oprostili i na društvenim mrežama, na kojima su tako Vanna, Ivan Dečak, Anita i Meri iz sastava Meritas i Nina Badrić najavili koncert u Laubi. Oglasili su se i ljudi koji i nakon Massimovog odlaska na njegovom službenom Instagram profilu nižu objave.

- Na svom zadnjem koncertu u Areni Zagreb Massimo je vas, svoju publiku, više nego ikada pozivao da pjevate s njim. Želio vas je okupljene u tako velikom broju na jednom mjestu čuti kako pjevate glasno, najglasnije... Želio je čuti vašu radost. Svi se pitaju kako je mogao otpjevati cijeli taj koncert uz izvedbu nekih posebno zahtjevnih pjesama. Nosila ga je upravo ta vaša emocija i energija koja se ispreplela s ogromnom unutarnjom snagom koju može dati samo iskrena ljubav za ono što radiš. S kim radiš. I za koga radiš - napisali su uoči koncerta i dodali:

- Jučer je na probi za koncert Ivan Dečak rekao Maxovoj Eni: ‘Mi sutra nećemo biti tužni. Sutra ćemo svi slaviti našeg Maxa. Njegov život, njegovu glazbu, sve što nam je ostavio...‘ Svi smo klimnuli glavom, onako malo nesigurno, u strahu da si ne lažemo, ali odlučno da danas svi damo sve od sebe da veća od tuge bude upravo ta zahvalnost što smo u Laubi, zajedno s vama okupljeni zbog njega. Što smo mu mogli biti blizu.

Njegov mali krug velikih ljudi. Hvala od srca Maxovim kolegicama i kolegama koji su nas već na probama oduševili svojom željom da Maxove pjesme izvedu na najljepši način, s najvećom emocijom. Znamo da bi on bio ponosan što baš ti, od njegove Eni odabrani ljudi, kolege i kolegice koje je posebno cijenio, izlaze pred njegovu publiku. Podržite večeras, svi vi koji dolazite u Laubu, najglasnije sve njih i njegov bend i prijatelje i suradnike koji će se bendu pridružiti na pozornici. I budite radosni, Max bi to želio. Mi želimo zahvaliti svima koji su nam podrška u čuvanju uspomene na njega. Volimo i čuvamo. U srcu i notama. Zauvijek će(š) biti tu - zapisano ja na profilu massimo.official na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:01