FERLIN I BATTIFIACA

‘Tajna našeg uspjeha je valjda u činjenici da se dva odrasla telca igraju na televiziji‘

Nije bilo lude zabave do jutra jer je pobjednički dvojac imao posla: Ferlina je čekao jadranski derbi, a Battifiacu predstava

Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, pobjednici 10. sezone showa Zvijezde pjevaju

 Dario Njavro/ Hrt

Nije bilo dočeka na Grobniku s prigodnim transparentima i šampanjcem, a pobjednici 10. sezone HRT-ova showa "Zvijezde pjevaju" Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca nisu nedjelju proveli liječeći mamurluk od cjelonoćnog slavlja nakon gašenja kamera u studiju Anton Marti na Prisavlju.

image

Natjecatelji i žiri 10. sezone HTV-ova showa Zvijezde pjevaju

Dario Njavro/Hrt

- Proslavili smo, no nije to bila neka luda zabava. Jedna ili dvije cuge. Morali smo ići doma jer smo obojica imali obaveze - rekao je Battifiaca kojeg smo uhvatili doslovno na kućnom pragu po povratku iz Zagreba.

- Nisam si mogao priuštiti da ostanem bez glasa jer večeras imam predstavu u Pazinu.

Predstava o kojoj omiljeni radijski voditelj Radio Istre, glazbenik i veliki showman govori je "Casabianca" koju je napisao s kolegicom Irenom Grdinić.

- Pisali smo je bez ikakvih pretenzija u doba korone, a ispala je hit kod publike. Dogovorili smo se da ćemo je svuda igrati tri puta. Tako sad imamo predstavu u Pazinu, a već u petak letimo za New York. Nakon povratka, pak, idemo u Lanišće, najmanju općinu u Istri.

Battifiaca, kojem je 2022. godina do sada bila sjajna (dobio je između ostalog nagradu Zlatni Studio za radijski glas godine), priznaje da se uopće nije nadao pobjedi u "Plesu sa zvijezdama".

- Kada sam s Ferlinom ušao na prvu zajedničku tonsku probu i poslušao ostale kolege mentore, rekao sam mu da ćemo ispasti prvi ili drugi. Dobro, nadao sam se da nećemo biti baš prvi koji odlaze - kaže.

image

Zvijezde pjevaju: Ferlin i Battifiaca pjevaju 'Nitko nitko kao ja'

Hrt

Na konstataciju da se na društvenim mrežama vode velike rasprave o njihovoj pobjedi, da nezadovoljnici tvrde kako su trebali pobijediti Gina Damjanović i glumac Marko Braić, Battifiaca kaže da su pobjedu njemu i Ferlinu donijeli gledatelji koji su glasali.

- Tako to uvijek bude, no ne obraćam pažnju na to. Da, mi smo se zafrkavali. Ja sam se kao mentor prilagodio kandidatu. Mogao sam biti što bi se reklo egotripičan i pokazivati svoje sposobnosti. Ja sam glazbenik, nagrađivani, bavim se glazbom dugo... No, prilagodio sam se zvijezdi na koju mi je grah pao. I odlučili smo ići opušteno, kroz zafrkanciju. Valjda se gledateljima to svidjelo kada su svoj glas dali nama. A na kraju krajeva, iza bilo kojeg nastupa u showu, po mojem mišljenju, stoji ozbiljan rad - govori glazbenik i dodaje u šaljivom tonu - Evo, ja sam došao crn na početku showa, a vidite kakav sam na kraju showa, sav sam pobijelio.

Grudnjak koji je iz publike bačen njemu i Ferlinu kada su izvodili pjesmu "Del tebe", kaže, vraćen je vlasnici.

image

Finale showa Zvijezde pjevaju: Ferlin i Battifiaca pjevaju pjesmu "Del tebe"

Dario Njavro/Hrt

- Ja sam sretan iz raznih razloga, a najviše zbog toga što sam doživio neke nove emocije, stekao neke nove prijatelje - govori.

- I svakako, hvala publici koja je potrošila i vrijeme i kune da glasa za nas od početka do kraja showa.

Robert Ferlin, po povratku iz Zagreba brzinski se osvježio, raspakirao kofer i stavio "veš u pranje", a onda odjurio na posao na Rujevicu odakle je prenosio "jadranski derbi", utakmicu Rijeke i Hajduka. Osim toga, u ponedjeljak radi jutarnju šihtu na HR Radiju Rijeka, što znači ustajanje u pet ujutro.

Dojmovi s finala "Zvijezde pjevaju" i pobjede još se nisu slegli.

- Ne znam, valjda je Battifiacin pristup "ajde ti nešto lijepo izrecitiraj" upalio. Mi čak nismo ni igrali na šarm, kako to govore. Tajna našeg uspjeha je valjda u činjenici da se dva odrasla telca igraju na televiziji. Čini se da se to ljudima svidjelo pa su glasali za nas.

Ferlin je, kada su mu ponudili sudjelovanje u emisiji, rekao da pristaje pokazati pjevačke sposobnosti pod uvjetom da mu Mario Lipovšek kojeg poznaje godinama, bude mentor. Kroz smijeh kaže da mu je Battifiaca ove godine uzeo nagradu Zlatni Studio (Ferlin je pet puta bio nominiran za Zlatni studio, a dva je osvojio) u kategoriji za radijski glas godine, pa mu se želio osvetiti.

- A on je prihvatio taj teret odgovornosti - kaže riječki voditelj i urednik - i vidite kako je ispalo.

Od svih trenutaka u showu Ferlin iskreno priznaje kako mu je najteži bilo u finalu otpjevati s mentorom njegovu pjesmu "Del tebe", neslužbenu kvarnersku himnu.

image

Finale showa Zvijezde pjevaju: Ferlin i Battifiaca pjevaju pjesmu "Del tebe"

Dario Njavro/Hrt

- Postoje riječki kvartovi gdje su riječi iz te pjesme ispisane na zidovima, važna je mnogim ljudima u našem kraju, važna je meni osobno. Nismo mogli ubaciti, kako smo to uvijek radili, neki geg, zafrkanciju. Pjesma nije lagana. Zbog svega toga, a i onoga kako me Battifiaca namučio dok smo pripremali tu pjesmu, to je bio najteži dio priče - govori.

Tijekom ove sezone, više se puta moglo čuti kako bi ovaj zabavni dvojac koji očigledno sjajno funkcionira, trebao napraviti neki svoj show na HTV-u, neku novu zabavnu emisiju.

- Pričali smo o tome, jasno sve potpuno neslužbeno. - komentira Battifiaca - No, to bi morao biti projekt kojeg se nećemo sramiti, u kojem ćemo imati slobodu i koji nas ne bi mijenjao. Ne bih žurio s tim, no ako nađem neki format koji će mi se svidjeti, prihvatio bih tu avanturu.

Slično kaže i Robert Ferlin.

- Kada bi se našlo nešto dobro, bilo da je to nešto što bi mi ponudili televiziji ili da nama netko ponudi projekt kojeg se, sa svim svojim iskustvima u poslu i karijerama, na kraju nećemo sramiti, razmislio bih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:56