POSTALA MODNA IKONA

Svi se okreću za Hrvaticom u ženskoj NBA ligi, prava je senzacija: ‘Ovako se obući može samo ona...‘

Britanski GQ Niki je dao titulu najbolje odjevene sportašice, a još se pamti njena majica nakon što joj je odobrena viza za SAD

Nika Muhl

 Screenshot Instagram/

Naša mlada košarkaška zvijezda Nika Mühl koja igra za Seattle Stormse članica je ženske NBA lige (WNBA), a nedavno je od strane CQ Sportsa dobila posebno priznanje. Iako se igra uz velike novih nada košarke kao što su Caitlin Clark, Angel Reese i Cameron Brink upravo je njoj dodijeljena titula najbolje odjevene. Njezinim odabirom s trona je skinuta prijašnja nositeljica titule Sue Bird koja sada uživa u mirovini.

Kao i Bird, Mühl je igrala na Sveučilištu Connecticut, gdje se proslavila obranom tijekom meča Iowa-UConn na Final Fouru. Oduševljenje Nikinom modom povećalo se tijekom drafta, gdje je Mühl bila 14. izbor u Seattleu, a nosila je Mugler naočale, cipele Amine Muaddi i posebne ukrase na zubima za koje je rekla da su posvećeni njezinom rodnom gradu.

Otad je samo postajala primjećenija. Iako Mühl nije dobila minutažu koju imaju Clark, Reese i Brink, postala je popularnija do njih. Ako itko može nositi i iskombinirati plisiranu suknju i kožni Hard Rock Cafe prsluk, onda je to Mühl, kažu u GQ

Kako pišu strani mediji Mühl također ima i dobar smisao za humor, a Hrvatsku je napustila ne bi li igrala košarku na faksu UConn. Njezina WNBA karijera bila je nakratko zaustavljena zbog manjih problema s vizom, ali kada se sve sredilo, Mühl je Arenom prohodala u majici kratkih rukava s golemim natpisom APPROVED, aludirajući na odobrenje njezine dokumentacije.

„Izrada majice odnosno tisak bili su brži nego postupak dobivanja vize“, rekla je u intervju za ESPN.

Priznala je kako je njezina majka glavni krivac za ljubav koju je razvila prema modi, a otac joj je grafički dizajner koji joj je pomogao osmisliti šaljivu majicu. Kako kaže nije očekivala titulu najbolje odjevene i toliku pozornost posvećenu njezinom stilu no to joj se čini zabavno i cool.

Njezin Instagram prepun je zanimljivih i predivnih kombinacija koje su primijetili i drugi kolege s terena koji te objave stalno komentiraju i hvale njezin stil. Način na koji se oblači za oko je zapeo i košarkaškom timu za koji igra pa stalno objavljuju ono što nosi.

Mnogi su također primijetili njezinu sličnost, kako u fizičkom izgledu tako i načinu odijevana, s pjevačicom Charli xcx. Uz Charlinu "Brat" turneju koja dolazi u Seattle ovog listopadu, samo nekoliko dana nakon završetka WNBA finala, postavlja se pitanje hoće li rezervirati koje mjesto za našu Niku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 17:20