KREĆE NOVA SEZONA

Sve tajne novog ‘Života na vagi‘: Žude za mesom, ali popili su 10 tisuća litara vode, a jedu limun i đumbir. Koliko su skinuli?

Snimanje osme sezone RTL-ovog realityja krenulo je prije više od dva mjeseca, a kandidata je sveukupno 16

Mirna Čužić, Marijana Batinić i Edin Mehmedović

 Rtl

Višestruki osvajač nagrade Zlatni Studio, RTL-ov hvaljeni reality show "Život na vagi" u pripremama je za svoju osmu sezonu. Snimanja su krenula još prije više od dva mjeseca, pa kandidati, njih sveukupno 16, bez sumnje fizički izgledaju već drastično drukčije. Novo izdanje televizijske borbe s kilogramima na program RTL-a stići će ove jeseni, a premda u novoj sezoni slijede neki noviteti, postava showa ostala je ista - treneri timova su i dalje Mirna Čužić i Edin Mehmedović, a voditeljica Marijana Batinić.

image

Osma sezona ‘Života na vagi‘

Rtl

Ovog puta svoju oazu u kojoj se bore s pretilošću kandidati su našli u Međimurju, a njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene i okruženi su prekrasnom prirodom…

Projekt s 50 ljudi

- Najbolje što mogu za sebe napraviti jest da se prepuste ovom projektu. "Život na vagi" nije sprint, nego početak jednog maratona u kojem će imati podršku i pomoć, ali naučiti puno toga što će im biti itekako važno jednog dana kad se vrate kući. A možda je najvažnije da razviju empatiju prema samima sebi, a ne da se prepuste nekom sažaljenju. Pred njima su veliki izazovi, ali nisu sami - govori dugogodišnja voditeljica ovog showa Marijana Batinić.

image

Edin Mehmedović, i Mirna Čužić

Rtl

Mirna Čužić otkriva pak kako su kandidati osme sezone zaista jedna motivirana ekipa, veseli, nasmijani i željni treninga.

- Najviše me oduševio njihov izražen timski duh, a moram posebno pohvaliti i djevojke; pokazale su veliku mentalnu snagu, kao i kondiciju i snagu. Naravno, i okolina utječe na njihovo raspoloženje, no kao i ostatak ekipe "Života na vagi", i kandidate je oduševio međimurski kraj. Kamp je predivan, okruženi smo zelenilom, mirno je i kao stvoreno za rad na sebi u svakom smislu. Kandidati su se lijepo udomaćili i oformili svoju rutinu koja im pomaže da se lakše usredotoče na trening i regeneraciju nakon vježbanja - ističe Čužić. I Edin Mehmedović zadovoljan je ovogodišnjim kandidatima.

10 tisuća litara vode

- Natjecatelji su super; podržavaju jedni druge, komunikativni su i veseli, a najviše mi se sviđa što su jako otvoreni prema cijelom ovom procesu. Nije lako biti tri mjeseca u izolaciji, pogotovo ako to uključuje strogi nadzor i određeni režim, pa je zato i okolina važan faktor u jednadžbi uspjeha osobe koja se bori s viškom tjelesne mase. No priroda u Međimurju je predivna, brežuljci se kao valovi nižu jedan za drugim i svakoga ostavljaju bez daha, a naš je kamp smješten gotovo u samom srcu tog raja. A što je najvažnije, Mirna i ja te ekipa iz produkcije vrijeme najčešće provodimo s kandidatima; sjedimo na terasi, pričamo o životu, slušamo o njihovim snovima i životu bez vage - govori Mehmedović.

Na ovom projektu, odlično uigranom, radi 50-ak ljudi, a na čelu mi je kreativni producent Vanja Meandžija.

image

Edin Mehmedović, Mirna Čužić, Marijana Batinić i Vanja Meandžija

Rtl

- Nakon sedam sezona odlučili smo napraviti neke promjene za koje smo sigurni da će oduševiti višegodišnje ljubitelje ‘Života na vagi‘, kao i privući nove fanove. Kandidati nove sezone stvarno su nevjerojatni ponajprije zbog načina na koji pristupaju cjelokupnom problemu pretilosti. Oni su odlučili pomoći sebi i nadamo se inspirirati gledatelje koji se muče s viškom kilograma na promjenu - kaže Meandžija.

"Život na vagi" publici je zanimljiv iz niza razloga. Pretilost je sve veći problem ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelom razvijenom svijetu, a statistike koje ukazuju da i sve više djece pati od tog problema, apsolutno su alarmantne. Upravo zato pobjeda nad kilogramima za brojne je inspiracija, a s druge strane kako i svi vole natjecanje, sportski duh tu ne izostaje. No kako to izgleda iza kamera, što je sve potrebno za takav podvig, što se sve odradi, dogodi, pojede? Za početak treba znati da su u ovih par mjeseci kandidati popili više od 10 tisuća litara vode. Po sezoni odradi se oko 260 treninga, pa i ne čudi što što je toliko vode ispijeno. No za same kandidate to jest neobično, jer ih je većina preferirala gazirane sokove. Ovisno o danu te o obavezama koje imaju, otprilike prijeđu 20 tisuća koraka dnevno. Vježbaju dva do tri puta dnevno, ako se uključi hodanje kojim se mogu baviti u svakom slobodnom trenutku. Najpopularniji oblik vježbanja među kandidatima ove je sezone je kardio trening. Ispred kuće imaju bicikle tako da je to najčešći oblik vježbanja. Ne žale se na neku određenu vrstu vježbanja, a najzahtjevniji su treninzi na suncu koji su logično izazovni za sve; i kandidate, i trenere i produkciju, ali su zato, doznajemo, vrlo efikasni.

image

Osma sezona ‘Života na vagi‘

Rtl
image

Osma sezona ‘Života na vagi‘

Maja Bota Štrbe Za Rtl

Najmlađi ima 20 godina

"Kandidati su dobro prihvatili svoje nove jelovnike i, uz manje krize, drže ih se prilično vjerno. Hit ove sezone su rajčica, limun i đumbir. Od zdrave hrane najmanje im se svidjela zobena kaša, ako je suditi što se upravo ona tu i tamo izbjegava. Dosad su potrošili 15-ak kilograma proteina u prahu, uz naravno druge izvore, one u samoj hrani. Svakodnevno se konzumiraju omega 3, vitamini C i B te magnezij za regeneraciju tijela poslije treninga", otkrivaju nam u produkciji režim prehrane.

Inače, imaju grupe od četvero ljudi koji su zaduženi za kuhinju na jedan dan pa se tako svaki dan mijenjaju akteri u kuhinji. Kako je dosta kuhara među kandidatima, kuhinja se ne izbjegava, a obroke pripremaju nekoliko sati dnevno i to unaprijed kako bi bili spremni jesti u odgovarajućim trenucima bez obzira na obaveze snimanja i treninga. A koja hrana ili piće im najviše fale, vjerojatno nije teško pogoditi - crveno meso, a konkretno janjetina i rebarca.

image

Antonio, najmlađi kandidat ‘Žvota na vagi‘

Rtl

Inače, kad su ušli zajedno u kamp na Svetom Martinu na Muri, natjecatelji su zajedno težili 2547,2 kilograma. Ove godine najmlađi kandidat je Antonio Krešić, koji dolazi iz Zagreba i ima 20 godina, a najstariji 49-godišnji Igor Prpić iz Virovitice. Oni koji stignu do samog kraja showa odradit će ukupno 20 izazova.

image

Ekipa produkcije isprobava izazov

Rtl
image

Osma sezona ‘Života na vagi‘

Rtl

Psihološki savjeti

"U našem predivnom kampu imamo dosta dobru logistiku za sve što nam je potrebno, no kao i svake sezone, volimo otići na izlete i izazove. Ovaj će se put izazovi održavati po cijeloj prekrasnoj Međimurskoj županiji, tako da u novoj sezoni govorimo o 30-ak raznih lokacija", ističu u produkciji showa. Ipak, iako su u tamo u važnoj misiji koja im može promijeniti život i učiniti ga neusporedivo kvalitetnijim, a mjesto na kojem borave je bajkovito, borbu s glađu, fizičko iscrpljivanje i odvojenost od obitelji i prijatelja nije lako podnijeti. Upravo zato imaju tjedno psihološko savjetovanje koje im puno pomaže u motivaciji, a svakako im je najveća motivacija vaganje, kada vide da njihov trud donosi plodove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. kolovoz 2024 13:19