DODJELA NAGRADA

Sve je spremno za TV spektakl: prijenos Zlatnog Studija uživo počinje 28. siječnja, znamo prve detalje

Radi se o velikom, vrlo kompleksnom projektu koji se do posljednjeg detalja osmišljava već mjesecima

Zlatni Studio - ovako je to izgledalo u finalu iz 2022.

 Cropix

Dok se prebrojavaju posljednji glasovi naših čitatelja za finaliste Zlatnog Studija, kojih je do ovog trenutka pristiglo gotovo milijun, privode se kraju i pripreme za spektakularnu završnicu koja će se održati u subotu 28. siječnja i emitirati se u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a. S početkom u 20.15, dakle u udarnom terminu, startat će šesta po redu dodjela najveće medijske nagrade u Hrvatskoj, nastale na iznimno bogatoj tradiciji magazina Studio, danas priloga petkom Jutarnjeg lista i Hanza Medije.

Za više od 100 minuta zabave na malim ekranima koje će nam razotkriti tko su ovogodišnji slavodobitnici u šest kategorija - televiziji, filmu, kazalištu, glazbi, radiju te TikToku - pobrinut će se već dobro poznat produkcijski tim showa Zlatni Studio. Na čelu mu je, naravno, redatelj Ivan Miladinov, glazbeni producent je Ante Gelo, scenografiju potpisuje Dragutin Broz, a scenarij Jasna Nanut. Urednica je Andrijana Škorput, a vođenje je povjereno Jeleni Glišić i Mirku Fodoru. U ulogama prezentera pojavit će se neke od naših najvećih zvijezda, poput Nataše Janjić Medančić, a prvi put gledatelji će uživo imati priliku vidjeti i najdugovječnijeg kolumnista Studija - Piku Bodljića.

Za svoje favorite Zlatnog Studija možete glasati OVDJE!

Radi se velikom, vrlo kompleksnom projektu koji se osmišljava već mjesecima, posebno onaj glazbeni dio koji svaki put osigura nekoliko velikih produkcijskih iznenađenja.

- Očekuje nas vrlo dinamičan program s vrlo atraktivnim otvaranjem, koji smo posvetili obljetnici Jutarnjeg lista koji ove godine slavi 25. rođendan. Imat ćemo prezentere iz različitih područja društvenog života, a moram napomenuti i da će sve kategorije dodjele ići u izravnom prijenosu. Bit će tu i puno osvježenja u smislu novih lica, ali napokon i povratak na staro nakon perioda pandemije i ograničavajućih epidemioloških mjera. To znači da će biti i više publike i više nominiranih u najvećem HTV-ovu studiju ‘Anton Marti‘, što uvijek podigne atmosferu. Dakle, napokon ćemo disati punim plućima i ovako na najbolji način otvoriti 2023. za sva područja kojima na ovaj način odajemo svoju počast - ističe redatelj Ivan Miladinov.

image

Jelena Glišić

Biljana Blivajs/Cropix

U glazbenom dijelu očekuju nas brojna iznenađenja jer mikrofon, kako za prijašnjih dodjela tako i tijekom ove, neće biti povjeren isključivo profesionalnim glazbenicima.

- Imamo formu koja je nastala kroz sve ove godine postojanja Zlatnog Studija i s obzirom na sve dodjele nagrada koje imamo u Hrvatskoj na tom nacionalnoj razini, mislim da smo stvarno dobri, da smo možda čak i najbolji. Bezobrazan sam, sebičan i samoživ, ali stvarno sam jako ponosan na ovaj projekt. Puno je tu uloženog truda, puno se pozornosti pridaje glazbi i muziciranju, ali i onima koji su tu najbitniji - nominiranima - kaže Ante Gelo.

image

Ante Gelo

Tom Dubravec/Cropix

Show će otvoriti posebna, dosad nijednom izvedena verzija svevremenskog hita koji će oduševiti gledatelje, a nastao je iste godine kada je pokrenut i naš Jutarnji list, kao, uostalom, i svi ostali glazbeni brojevi koje izvode neke od naših najvećih zvijezda.

- Jako sam znatiželjan kako će na ekranu ispasti glazbeni broj koji smo posvetili nominaciji koju prvi put imamo za neku društvenu mrežu, onom trenutno najeksponiranijem TikToku - nadovezuje se Gelo, navodeći tek da će taj glazbeni broj izvesti Lovro Juraga i Tara Thaller, čiji vokal Gelo iznimno hvali. Naravno, ovo su samo djelići programa koje otkrivamo, a kako će izgledati uzbudljiva završnica i tko su pobjednici, doznat će se tek u samom showu.

Dodjelu će pokrivati 11 kamera, a na sceni će biti velik broj glazbenika - bubnjari, puhači, vokali te orkestar s 12 gudača, mladi bend... Uglavnom, pozornica će biti puna.

Za scenografiju se i ove godine pobrinuo iskusni Dragutin Broz koji se, kako nam objašnjava, trudi da je scena na svakoj dodjeli totalno drugačija. Prema onom što nam otkriva, i ove nas godine očekuje iznenađenje i u tom segmentu.

- Želio sam ovaj put sceni dati taj jedan retro štih, da uz veliki bend sve djeluje još više kao veliki spektakl dodjele nagrada. Ideja je da se na scenu ulazi kroz veliki videozid koji, zapravo, nije složen kao videozid, nego se sastoji od 17 velikih stupova različitih visina - pokušava nam dočarati svoju viziju Dragutin Broz. Scena će, kaže, biti iznimno velika, a pokraj tog transparentnog videozida, točnije njegovih dijelova, složenog u četiri dijela koji čine površinu 12 puta 10 metara, bit će još jedan, na kojem će se pojavljivati imena nominiranih.

Zbog svega ovog iduće subote na HTV-u 1 očekuje nas još jedna spektakularna završnica Zlatnog Studija.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:18