SVI SU U NEVJERICI

Stižu prve reakcije iz potresenog Albininog tabora: ‘Rasplakala sam se od šoka, a ona me tješila‘

Nevjerojatna tuga vlada u hrvatskom taboru u Rotterdamu. Albina koja je u kratkom roku postala miljenica nacije - vraća se kući
Albina
 Ebu/Thomas Hanses

Nevjerojatna tuga vlada u hrvatskom taboru u Rotterdamu. Albina koja je u kratkom roku postala miljenica nacije - vraća se kući.

image
Kenzo Tribouillard

Nitko to nije očekivao, no nastavio se crni niz - Hrvatska već treću godinu zaredom, ako izuzmemo prošlu pandemijsku godinu kada je Eurosong otkazan, nema svog predstavnika u finalu. Posljednji je, naime, bio Jacques Houdek 2017. godine.

Atmosferu u Rotterdamu, ali i prve reakcije za Jutarnji donosi šefica naše eurovizijske delegacije, Uršula Tolj.

image
Albina GrČIĆ i UrŠula Tolj
Darko Tomas/Cropix

- Što reći? Tužni smo, ali i ponosni. Nažalost, dogodilo se ono čemu se baš nitko nije nadao, niti očekivao. Bez obzira na ishod, mi smo ponosni na naš tim i našu predstavnicu Albinu koja je dala sve od sebe i skupa s svojim plesačima večeras 'ostavila srce na sceni', te besprijekorno izvela 'Tick-Tock'. Sigurni smo da je, bez obzira na to što se nije plasirala u finale Eurosonga, svojim talentom osvojila mnoga srca - kaže Tolj, koja se, priznaje, u nevjerici zbog svega što se dogodilo, nakon što se ispostavilo da Hrvatska neće u eurovizijsko finale - rasplakala.

- Toliko sam, baš kao i ostatak tima, vjerovala u to da imamo sjajnu izvođačicu i kvalitetnu pjesmu koju je Albina besprijekorno izvela, da sam zaplakala kada su pročitali svih deset finalista, među kojima, eto, nije bilo Hrvatske. A tješila me upravo naša Albina koja je i nakon svega ostala hrabra, kojoj ovo nije skinulo osmijeh s lica - otkriva Uršula, koja kaže kako je naša delegacija nakon završetka polufinala primila stotine poruka podrške.

image
Ebu/Thomas Hanses

Među deset finalista iz prve polufinalne večeri su: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:50