‘NEĆU ŠUTJETI‘

Severina: ‘Moćnim mužjacima najlakše je ženu proglasiti konfliktnom i potkupiti koga treba. Moja borba nije gotova‘

Borit ću se dok bude potrebno, a šutjeti iz straha neću. Strah je jedan od najvećih neprijatelja čovjeka, rekla je

Severina Vučković

 Marko Todorov/Cropix

Pjevačica Severina dala je intervju za Novi list u kojemu je ispričala što ju veseli, a što smeta, čemu se nada i zašto je društveno angažirana.

Govorila je između ostalog o položaju žene i moćnicima u našem društvu.

– Svaka žena postaje ‘konfliktna’ ako se usudi braniti prava svoje dice i sebe od moćnika, a posebno od moćnih nasilnika. Svaku ženu je najlakše proglasiti konfliktnom, a time valjda i problematičnom. Posebno je to u našim krajevima popularna disciplina moćnih mužjaka kojima nije problem potkupiti koga treba. Čiji ‘prijatelj’ će nazvati ovoga ili onoga. Naravno da takvim tipovima treba slika konfliktne žene, a oni prosipaju šarm iznad, a lovu ispod stola. Kad nekoga ne mogu kupiti, onda mu prijete. Baš nedavno sam čitala, da je jedna osoba krunski svjedok na sudu za kazneno djelo trgovine utjecajem, inače odgovorna osoba u javnoj instituciji, pa valjda time i osoba od “časti i ugleda”, promijenila iskaz i bez srama lagala na sudu! I ostat će odgovorna osoba u javnoj instituciji. Laže, jer je to valjda jedini način da se obrani od sumnje da je u toj trgovini utjecaja u konačnici i podlegao, pa je zaključio da je bolje da se ta trgovina utjecajem ne dokaže.

image

Severina na dodjeli nagrada Zlatni studio

Srđan Vrančić/Cropix

Otkrila je neke dosad nepoznate informacije o novom albumu.

– Moj novi album je drugačiji. A da smo na dobrom tragu zaključila bih po više od 30 milijuna pregleda prvog singla ‘Fališ mi’. Izdat ćemo dva albuma u razmaku od tri mjeseca, kao A i B stranu. Zvat će se ‘Sorry, sorry’. Nisam napisala nijednu pjesmu, ali sam dala aranžmanske ideje. Brega nam je ustupio solo od ‘Lipe cvatu’ za jednu pjesmu. U planu su dva spota koja snimamo ovaj mjesec. Bebica “Sorry” se najvjerojatnije porađa na jesen. Za sada je ideja da turneja ide na proljeće 2023., otkrila je ekskluzivno.

Bilo je govora i o sudskih procesima koje zbog skrbništva nad sinom Aleksandrom.

– Uf… I mojim odvjetnicima je ponekad teško sve ispratiti. Borba nije završena, iako je prošlogodišnjom presudom konačno ukinuta odluka ‘otmice djeteta od majke’. Moja borba traje i dalje, moje pobjede dolaze puževim korakom, ali rat, u koji sam protiv svoje želje uvučena, i dalje traje i kraj je izgledan kao i odluka Putina da se povuče iz Ukrajine.

image

Severina na drugom izdanju Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode

Duje Klaric/Cropix

Severina je za Novi list izjavila da se ne smatra krivom kada je u pitanju optužnica protiv nje za kaznena djela nametljivog ponašanja.

– Ne osjećam se krivom! To je sve što vam imam za reći. Za sada. Borit ću se dok bude potrebno, a šutjeti iz straha neću.

Govorila je i o dobjavljivanju fotografija djece na društvenim mrežama, što je njoj zabranjeno.

– Prije su postojali paparazzi, a sad ljudi dijele sve sretne, pa i tužne trenutke s familijama na Facebooku ili Instagramu. Ministar Božinović krasio je naslovnicu jedne Glorije sa svojom malenom unukom. Premijer Plenković također povremeno objavljuje fotke svoje djece na mrežama. One su postale dio svakodnevnih života. Osim za mene (smijeh), jer među tužbama protiv mene je i jedna da mi se zabrani sudski da objavljujem slike svog djeteta, pa makar to bilo i s leđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:18