NE ZABORAVLJA SE

Prošlo je 25 godina od skandala koji je obilježio domaću modnu scenu: ‘U startu su me izranjavali pa sam se povukla‘

‘Ja vam krunu neću predati‘, rekla je 1998. godine misica Lejla Šehović, danas Filipović

Lejla Filipović

 Vedran Peteh/Cropix

Prošlo je 25 godina od skandala okrunjenja za Miss Hrvatske 1998. godine, kada je missicom proglašena Lejla Filipović, tada Šehović. Njoj je nekoliko dana nakon oduzeta titula i dodijeljena prvoj pratilji Ivani Petković. Ipak, prvoizabrana misica je predstavljala te godine Hrvatsku, dok je Petković predstavaljala sljedeće godine.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u radu Ocjenjivačkog suda i činjenici da je jedan glasački listić bio neregularno popunjen, Direkcija izbora za Miss Hrvatske je donijela odluku poništiti izbor. Petković je dodijeljena titula jer je dobila najveći broj glasova čitatelja dnevnih listova i TV gledatelja.

Filipović, kazala je za In Magazin, ne može zaboraviti što se dogodilo jer ju ili stalno netko podsjeća ili se ne sjećaju što se točno dogodilo. Prisjeća se koliko joj je to kao 18-godišnjakinji bilo teško. Ipak, pri jednom još uvijek ostaje - ne bi dala na sebe. Osim njezine hrabrosti, treba istaknuti i Tihanu Harapin Zalepugin koja je zbog skandala napustila direkciju.

"Ona je proglašena u nedjelju, a u petak je odlučeno da joj se titula mora oduzeti i napravljena je press konferencija. Ona je okupila novinare iz cijele Europe, mi članovi Direkcije smo sjedali s jedne strane, novinari s druge, Lejla je hrabro došla s krunom na glavi i rekla - ja vam krunu neću predati", prepričavala je Harapin Zalepugin koja je odlučila da ne želi sudjelovati u tome.

Nakon toga otvara svoju modnu agenciju gdje ona i Filipović nastavljaju surađivati.

"Jedino mi je žao da su me u startu, u poletu koji sam ja htjela napraviti u poslu, izranjavali pa sam se malo povukla. I dan danas radim taj posao, ali bih više voljela da sam iza, da ne moram raditi ovo", rekla je Filipović koja se morala nakon skandala povući kako bi zaliječila rane.

No, priča ima sretan kraj jer je Filipović i danas traženi model, ali davni skandal trajni je pečat na modnoj sceni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 10:33