DEČKI IZ DUBRAVE

‘Prljavci‘ predstavili novu pjesmu i najavili drugu zagrebačku Arenu: ‘Prva se rasprodala brže nego smo mislili‘

Slušatelji bravo! radija su premijerno imali priliku čuti i novu pjesmu ‘Djeca su OK’

Prljavo kazalište

 Matija Djanjesic/Cropix/

Nakon što su u rekordnom roku rasprodali koncert u zagrebačkoj Areni najavljen za 13. prosinca 2024., kultni bend iz zagrebačke Dubrave Prljavo kazalište s ponosom najavljuje i novi datum.

- Prva Arena se rasprodala brže nego što je bilo tko mogao pretpostaviti, novi datum je 14. prosinca. S obzirom da je do koncerta više od pola godine dosta je bilo nezgodno već ostati bez karata – poručio je Jasenko Houra gostujući u najslušanijem radijskom showu Beautiful day na bravo! radiju.

Slušatelji su osim dobrih vijesti premijerno imali priliku čuti i novu pjesmu ‘Djeca su OK’ koju potpisuje provjereni tandem Ines Prajo zajedno s Jasenkom Hourom.

- Uvijek je nekakva neizvjesnost, ono, mislim ti radiš pjesme onako najbolje što znaš, kao što radiš cijeli život, ne skrećeš s puta ali na kraju krajeva kako će se to ljudima svidjeti, opet je individualno, može se pogriješiti u nekoj procjeni, ali manje više je to u okvirima. Mi koji smo puno na turneji, koji smo na bini non stop, mi vrlo brzo vidimo zapravo kako smo radili i koliko su te pjesme zapravo jake. Mladen Bodalec i ja jako dobro čujemo što se dešava kada sviramo ‘Stare navike’.

image

Prljavo kazalište s ekipom bravo! radija

Bravo!/

Pjesma ‘Stare navike‘ objavljena je nakon gotovo deset godina pauze i velika je povratna glazbena uspješnica kultnih Prljavaca, stoga ne čudi što su upravo po njoj nazvali turneju. Osim novih pjesama na repertoaru u Areni zasigurno će se naći i popularni hitovi poput ‘Marina’, ‘Mojoj majci’, ‘Heroj ulice’, ‘Sve je lako kad si mlad’, ‘Pisma ljubavna’, ‘Kiše jesenje’, ‘Kao ja da poludiš’, ‘Crno-bijeli svijet“, ‘Mi plešemo’, ‘Tu noć kad si se udavala’ i ‘Ma kog’ me Boga za tebe pitaju’, koje bude najdublje emocije kod publike.

- Jutros nam se javila slušateljica Melita koja je tražila za budilicu pjesmu od Prljavaca i rekla je da, nažalost, nije uspjela doći do karata i nije bila sretna zbog toga, ali da joj je ostala lijepa uspomena na zadnji koncert. Ja sam joj samo rekla da stižete u goste i da nas sluša – otkrila je Dora Srdar i dodala kako je nakon najave nove Arene stigla poruka od Melite - Ja sada plačem od sreće…

Upravo sposobnost da se povežu s publikom kroz iskrene i emotivne tekstove, jedan je od ključnih razloga uspjeha dugog već 45 godina, tijekom kojih je ovaj kultni rock sastav ostavio neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti zemlje i osvojio srca mnogih generacija.

Premijera spota najavljena je danas u podne na službenom YouTube kanalu, kada će i ulaznice za novi koncert biti puštene u prodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 11:48