ZBOG ULOGE

Prepoznajete li je? Domaća glumica pohvalila se drastičnom promjenom izgleda: ‘Dugo sam se premišljala...‘

Nova boja kose sviđa se njezinom suprugu, obitelji i prijateljima koji je nagovaraju da zadrži ovaj ‘look‘

Anja Šovagović Despot ima novu boju kose

 Instagram/Anja Šovagović Despot

Anja Šovagović Despot ponovo je postala crnka. To se dogodilo zbog njene nove uloge u filmu ‘Drugi dnevnik Pauline P‘ zbog kojeg se glumica morala vratiti u školske klupe. Naime, u nastavku kino hita - koji je u prošloj godini s 91.659 gledatelja bio najgledaniji u kinima, a više tjedana bio je i najgledaniji film u Hrvatskoj na Netflixu - pratimo Paulinu u petom razredu osnovne škole u kojem joj zemljopis predaje stroga profesorica koju igra Anja.

- Profesorica zemljopisa pravi je strah i trepet, kod nje nitko ne dobiva bolju ocjenu od trojke. Tako je barem na početku filma, a kako će ta priča završiti, vidjet ćete u kinu - kaže Anja, koja je nevoljko poslušala ideju redatelja Nevena Hitreca i majstorice maske Snježane Gorup i obojila kosu u crno.

- Iskreno, nije mi to bilo drago. Prirodna sam crnka, ali ni sama ne pamtim kada sam posljednji put imala tu boju kose. Dugo sam se, dakle, premišljala, ali kada sam to napravila više nego ugodno sam se iznenadila kako mi crna boja stoji. Što je Despot rekao kada me je ponovo vidio kao crnku? Bio je oduševljen! Ne samo on, nego i moji prijatelji i obitelj koji me nagovaraju da ostanem crnka i po završetku snimanja filma. Ne znam još hoću li ih poslušati - govori Anja, koja ove godine ima udarničko ljeto jer uz snimanje filma putuje diljem zemlje zbog predstave ‘Tere i Luce‘ redatelja Marka Torjanca u kojoj glumi s Natašom Janjić Medančić.

- Ovakva ljeta su po mom ukusu. Volim biti na sceni, volim dobre uloge, volim kada publika uživa... Jedino me ponekad umaraju putovanja, ali što se mora nije teško - kroz smijeh kaže Anja koju smo zatekli dok se u kombiju, zbog ‘Tere i Luce‘, vozila prema Dalmaciji.

Što se ‘Drugog dnevnika Pauline P‘ tiče, snimanje filma nastalog prema romanu Sanje Polak okončat će se sredinom rujna, a snima se u Zagrebu i dijelom u Sloveniji. Film donosi nove zgode popularne junakinje iz naslova koja sada ima jedanaest godina. Osim s mnogo novih profesora, od kojih je jedna, koju glumi Anja, stroga i zahtjevna preko svake mjere, Paulina će se morati suočiti i sa svojim prvim ‘bullyjem‘, a život će joj se potpuno okrenuti naglavačke kad shvati da se nešto jako čudno i zagonetno zbiva s njezinom najdražom bakom. Iako odrasli govore da joj je školsko doba najbolji dio života, Paulini se uopće ne čini tako. U borbi s nevoljama ona će se još jednom poslužiti šarmom i bujnom maštom, te izvući jednu vrijednu pouku – život se ne sastoji samo od pobjeda, stoji u opisu filma.

U naslovnoj ulozi ponovo je Katja Markotić, a u filmu glume i Jakov Švarc, Judita Frnaković Brdar, Borko Perić, Ksenija Marinković...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 00:46