UŽIVANJE NA BRAČU

Poznati Oskarovci odmaraju na hrvatskom otoku, kuhao im je najzgodniji hrvatski kuhar

Na meniju slavih filmaša bili su kopunova jetra, kozice, cappeletti, divlji brancin..., a pili su se plešivički pjenušci i dalmatinska vina

Oskarovci uživali na Braču

 Promo/

Britanski scenarist sir Christopher Hampton zajedno s britanskim producentom Grahamom Broadbentom ovih dana boravi na otoku Braču.

Osim što istražuju otok i kupaju se na lokalnim plažama, petak večer su proveli kod supetarskog kuhara Dina Šeparovića čija je konoba Kala od ove godine uvrštena u Michelinov vodič.

Na meniju slavih filmaša bili su kopunova jetra, kozice, cappeletti punjeni grancigulom i divlji brancin, a pili su se plešivički pjenušci i probrana dalmatinska vina.

Konoba Kala je restoran s gotovo desetgodišnjom tradicijom, ove je godine po prvi puta dobila Michelinovu preporuku, a uvrštena je i u Gault&Millau vodič. Vlasnik i chef Dino Šeparović odradio je praksu u najboljim hrvatskim i srednjoeuropskim restoranima, uključujući i Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. Kolege mu predviđaju blistavu budućnost, a zbog dobrog izgleda i prodornih plavih očiju često mu tepaju da je najzgodniji hrvatski kuhar.

Društvo Oskarovcima pravili su Bruno Mustić, hrvatski filmaš s britanskom adresom, te Ivana Panić, srpska producentica koja se ovom večerom pohvalila na svojim društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:12