TKO ĆE POBIJEDITI?

Pogledajte prognoze za Doru 2023.: ‘Ako ovo ne pošaljemo na Euroviziju, selim iz Hrvatske‘

Internet već danima bruji o ovogodišnjoj Dori, izvođačima, njihovim izvedbama, odjeći i šansama za pobjedu

Harmonija disonance i Let 3, ovogodišnji favoriti

 Cropix

Ove subote u Opatiji održava se Dora, a Hrvatska će budnog oka pratiti 18 kandidata i izabrati predstavnika za ovogodišnji Eurosong. Internet već danima bruji o ovogodišnjoj Dori, izvođačima, njihovim izvedbama, odjeći i šansama za pobjedu, a prema brojnim komentarima na društvenim mrežama, najviše se govori o veteranima domaće rock scene, Letu 3, te najvećem iznenađenju Dore, Harmoniji disonance.

- Imat ću slom ako ne pošaljemo ‘Neveru‘ ili ‘Mama ŠČ‘ jer doslovno neću gledati Melodifestivalen zbog Dore - stoji u jednoj objavi na Twitteru.

- Ako Hrvatska ne želi Let 3, onda će ga Poljska rado uzeti. Uvodni stihovi znače potpuno isto na oba jezika - komentirao je jedan Poljak na Twitteru.

Naravno, najbrže rastuća društvena mreža TikTok također je preplavljena objavama o Eurosongu i Dori.

"Ako ovo ne pošaljemo na Euroviziju, selim iz Hrvatske", "Suze idu, ‘Nevera‘ mora na Eurosong", "Hrvati su ludi ako ovo ne pošalju na Euroviziju", "Ako nas ova pjesma ne bude predstavljala na Euroviziji, mijenjam državljanstvo", čujemo u videima snimljenima u vezi pjesme Harmonije disonance. S druge strane, na pjesmu "Mama ŠČ!" je već i osmišljena koreografija na koju je snimljeno nekoliko videa.

@lorena.farkac hoću ŠČ! paket i Let 3 na Euroviziji, iako ne znam plesat? snimi ovaj ples na ovaj sound što kreativnije i osvoji ŠČ paket!! više info na @Mrle tovom profilu? #fyp#foryou#balkan#balkantiktok#lorenafarkac#let3#šč#sc#dora2023#mamašč#mamasc#eurovizija#eurosong ♬ Mama ŠČ Let 3 - Mrle

Uz trendove na društvenim mrežama poput TikToka, YouTube je isto veliki pokazatelj tko ima kakve šanse na Dori. Na obje platforme uvjerljivo vodi pjesma "Nevera" Harmonije disonance. Naime, ta je pjesma na YouTubeu poslušana čak pola milijuna puta, a na Spotifyu je prikupila 50 tisuća pregleda. Na drugom mjestu je pjesma "Mama ŠČ!" Leta 3 s 10 tisuća slušanja na Spotifyju i preko 300 tisuća na YouTubeu, a u top pet našle su se još i Đanina pjesma "Free Fallin‘", "Kreni dalje" koju pjeva Eni Jurišić te pjesma "Angels and Demons" Damira Kedže.

Po famoznim kladionicama, trenutni favorit je Harmonija disonance koja ima najmanju kvotu za pobjedu - 2.50. Iza njih, prognozira se pobjeda i Letu 3. Na eurovizijskoj kladionici najviše šanse za pobjedu ima ukrajinski sastav Tvorchi i njihova pjesma "Heart of Steel".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 20:39