UŠAO U FINALE

Petar (18) iz Superstara dirnuo cijelu zemlju, rasplakao i udovicu Vinka Coce, evo što mu je dala‘

Petar Šegedin (18) kumče je pokojnog pjevača, a na nastupu je nosio i njegovo odijelo. Janja Coce imala je poklon za njega

Antonija Blaće i Petar Šegedin

Nakon što je Janja Coce, udovica trogirskog slavuja koji nas je napustio prije deset godina, čula kako je Petar Šegedin, kojem je upravo Coce kum, u polufinalnoj emisiji RTL-ovog Superstara otpjevao skladbu ‘Da je meni s tobom kroz pasike‘, rasplakala se od navrlih emocija.

- Nakon nastupa sam se čuo s Janjom. Rekla mi je da je plakala kao kišna godina. Dala mi je prije nastupa i Vinkovu amajliju, to sam nosio i to mi je donijelo sreću na nastupu - kaže 18-godišnji Petar Šegedin s Korčule kojeg ćemo u subotu zajedno s Hanom Ivković, Tonijem Peruškom i Dinom Miklaužićem gledati u velikom finalu showa.

image

Petar Šegedin

Maja Bota/

Svojom izvedbom Cocinog hita taknuo je u polufinalnoj emisiji i žiri i publiku u studiju.

- Stvarno si nas podsjetio na Vinka Cocu - kazala mu je voditeljica Antonija Blaće nakon nastupa, a Petar je briznuo u plač.

- Vinko je bio moj kum, a ovo večeras što nosim je njegovo odijelo. Jako mi je teško i s ponosom ga nosim - kazao je drhtavim glasom Petar, koji je dva dana nakon prolaska u finale otkrio još neke detalje.

image

Petar Šegedin

Maja Bota/

- Bilo je jako emotivno pjevati tu pjesmu jer je Vinko Coce bio moj kum, bio sam jako ponosan kako sam tu pjesmu otpjevao i prenio emociju i ljubav na publiku i na širu masu - otkrio je Petar koji je za nastup u polufinalu odjenuo Cocino odijelo staro više od pedeset godina.

- Želim zahvaliti njegovoj obitelji - bratu Duji i supruzi Janji, njegovoj ženi, što su mi odijelo dali na čuvanje. Ogromna je to odgovornost i ponosan sam što sam odijelo nosio, hvala im puno na tome - kazao je Korčulanin, koji je Vinka Cocu poznavao od malih nogu. No, veličine svog kuma postao je svjestan tek kad je glazbenik preminuo. - Znao sam da je veliki pjevač izvanrednog vokala, koji može pjevati baš sve što želi, ali sad sam tek svjestan koliko je dobar bio, kakva je veličina od čovjeka bio, ali i ostao nama u mislima. Zbog svega toga svladale su me emocije nakon nastupa, svašta mi je prolazilo kroz glavu. Njegovo djetinjstvo, moje djetinjstvo, on kao osoba, naša povezanost, misli, odijelo, pjesma... Sve mi je prošlo kroz glavu. I da moj tata gleda, da mama plače u publici... Pukao sam i pokazao emocije - priznao je finalist Superstara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:40