‘ZA NJU‘

Pavel i ‘Solidarna‘ objavili pjesmu posvećenu ženama žrtvama obiteljskog nasilja

Pjesmu ‘Za nju‘ otpjevala je Antonija Šerić, a dio tantijema od emitiranja ove skladbe ide izravno na namjenski račun Fonda za žene

Pavel - Za nju

 Promo/

Ovo nije protestna pjesma, ovo je pjesma o ljubavi, nadi, putovanju, o zaštitničkoj snazi majčinstva. Ovo je pjesma o majci koja je s kćerkom pobjegla iz nasilne veze, ovo je pjesma koja ima sretan završetak, a nadam se da će takav isti imati sve majke i djeca koje se nalaze u nasilnom i nesretnom kućanstvu - kaže Aljoša Šerić iz grupe Pavel koja je objavila novu pjesmu ‘Za nju‘, posvećenu ženama žrtvama obiteljskog nasilja.

Nova pjesma grupe Pavel objavljena je u suradnji s Fondom za žene Zaklade Solidarna, koji pomaže ženama da izađu iz kruga nasilja, što je u prosjeku jedna žena tjedno s dvoje djece, govori statistika.

Zaklada Solidarna od svog osnutka krajem 2015. godine kao jedan od prioriteta postavila je rad na zaštiti ženskih prava te promicanju rodne ravnopravnosti. Uspostavljanjem Fonda zaokružen je dosadašnji rad Zaklade u borbi protiv nasilja, ostvarivanju prava svake žene na život bez nasilja, prava na dostupnu zdravstvenu skrb, prava na političku, ekonomsku i društvenu ravnopravnost.

- Od sredine 2019. do danas podržali smo 206 žena koje su preživjele nasilje, što znači da u prosjeku kroz Fond za žene tjedno pomognemo jednoj ženi s dvoje djece da izađu iz kruga nasilja. Pratimo i bilježimo izazove i napore što žene koje su preživjele nasilje prolaze u cilju da se osamostale, ostvare i razviju te ih kroz financijske potpore Fonda nastojimo podržati na tom putu. Podržite Fond za žene jer svaka donacija znači novi početak i budućnost bez nasilja za njih! - izjavila je Karla Pudar, voditeljica Fonda za žene.

Pjesmu ‘Za nju‘ otpjevala je Antonija Tonka Šerić, a dio tantijema od emitiranja ove skladbe ide izravno na namjenski račun Fonda za žene.

- Pjesmu sam otpjevala za moje dvije kćeri u kojima nalazim inspiraciju i motivaciju za sve što radim. Živim u obitelji prepunoj nježnosti i ljubavi, stoga ne mogu ni zamisliti za koliko žena je dom sve samo ne nježnost, smiraj i sigurnost. Ova pjesma nosi poruku upravo za njih, da ne gube nadu i izvuku iz sebe zadnji atom snage u potrazi za srećom i mirom - kaže Tonka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:53