BOJALA SE ZA ŽIVOT

Ovo su poruke koje je Marijana slala majci prije nestanka: ‘Rekao mi je da me doživotno može strpati u Vrapče!‘

Gordana Kovačević; Marijana Seifert

 Saša Burić, Srdjan Vrancic/CROPIX

Slobodna Dalmacija u posjedu je poruka nestale Marijane Seifert koje je razmjenjivala s prijateljicom, ali i s majkom Gordanom Kovačević, a iz kojih je vidljivo da se bojala za svoj život, što je ponovila u više navrata. I jedna i druga ustupile su prepisku s Marijanom, želeći da se napokon dozna prava istina o njezinu nestanku.

"Doslovno mi je rekao da može inscenirat‘ da sam napravila neko sra*e i da me nema više. Samo se bojim da mi ne insceniraju nešto kako mi je prijetio. Osjećam se ugušeno i ucijenjeno, plače mi se. Bojim se na što je još spreman. Ne vjerujem mu.

image

Poruke koje je Marijana Seifert slala majci i prijateljici

Screenshot/Privatna arhiva
image

Poruke koje je Marijana Seifert slala majci i prijateljici

Screenshot/Privatna arhiva

Probala sam bit‘ mirna, samo me provocira. Moram nać‘ posao, skupit‘ pare, prodat‘ stvari i spašavat‘ živu glavu. Napisao mi je da sam luda i da slobodno tražim rastavu jer ne može on sa mnom. Sa mnom???", neke su od poruka koje je Marijana slala prijateljici mjesecima prije nestanka.

Majci Gordani je pak poslala poruku u kojoj je napisala: "Znaš da mi je rekao da njegovi imaju veze da me doživotno strpa u Vrapče. Samo se želim smijat‘ opet i bit‘ sigurna pod ovim krovom".

Pobjednica regionalnog "Big Brothera" nestala je 27. travnja prošle godine u Zagrebu, a njezine osobne stvari, mobitel i torbica pronađeni su na Mostu mladosti. Do danas Marijana nije pronađena, nema ni pomaka u policijskoj istrazi.

image

Poruke koje je Marijana Seifert slala majci i prijateljici

Screenshot/Privatna arhiva

Marijanina prijateljica pristala je Slobodnoj Dalmaciji dati poruke i izjave pod uvjetom da joj ne otkrivamo identitet jer je u strahu i noćima zbog svega ne spava. Ne vjeruje, kaže, da se Seifert ubila.

- Ona nije u Savi! Nakon smjene na poslu koja joj je završila u 15 sati, toga dana ostala je na kavi u kafiću s društvom. Suprugu je rekla da će raditi dvije smjene. Sve se pretvorilo u cjelovečernje druženje uz alkohol, a Marijanu je jedan dečko u taksiju dopratio do ulaza u zgradu. Bilo je to oko 3 ujutro jer nije mogla sama ni u auto. Ono što sigurno znam je da bi ona, kad bi popila, bila potpuno bespomoćna. Takva sigurno nije mogla doći do mosta što je osnovni razlog zašto mi je teško vjerovati da se bacila u Savu - uvjerena je Marijanina prijateljica.

Poznato je kako su nadzorne kamere koje se nalaze na zgradi na Savici i oko nje pokazale da je ona u neko doba noći ipak sama izašla iz zgrade. Njezini roditelji ni sestre nikad nisu vidjeli tu snimku, ali im je policija opisala što se na kamerama vidi.

image

Poruke koje je Marijana Seifert slala majci i prijateljici

Screenshot/Privatna arhiva
image

Poruke koje je Marijana Seifert slala majci i prijateljici

Screenshot/Privatna arhiva

- Da je prošla sama, da nitko nije izišao za njom iz zgrade ni da ju je itko pratio. Da nisu gledali samo taj moment, već da su gledali i prije njezina izlaska, pola sata otkad je ona ušla i poslije da su držali još sat vremena da vide da ne bi tko za njom došao, da nije nitko za njom došao. U to gluho doba noći da nije bilo nikoga na ulici, da je sama išla s torbicom preko ramena - rekao je lani za "Provjereno" otac nestale Marijane, Ivo Kovačević. U međuvremenu je preminuo ne saznavši što mu je bilo s kćeri.

Svjedokinja s kojom je Marijana bila te večeri potvrdila je da je bila prilično pod utjecajem alkohola, ali i da je rekla da se boji ići doma. U neko doba večeri dobila je suprugovu poruku koju im je pročitala.

- U poruci je pisalo da, naravno, ima pravo popiti kavu gdje hoće i s kim hoće i koliko hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije, ali ja ne znam koja je bila reakcija. Nakon što je na to odgovorila samo ‘hvala ti‘, dobiva njegov poziv negdje oko pola tri u noći. I kad se javila na telefon, cijelo vrijeme je spominjala da je pusti na miru. Pitala ga je gdje je on bio kad je njoj trebalo i to je spomenula nekoliko puta i rekla da je pusti na miru i da ona neće doći doma, da se boji. Počela je plakati i poklopila slušalicu. Nije rekla čega se boji, bila je u jako alkoholiziranom stanju - prisjetila se svjedokinja u emisiji "Provjereno".

image

Gordana Kovačević

Saša Burić/CROPIX

Marijanina sestra Maja Kovačević nedavno je šokirala izjavom da je dobila anonimnu dojavu da je ubijena i zakopana na Sljemenu. Policija je odmah odgovorila poručivši da su poduzeli sve radnje koje se koriste u traganju za nestalim osobama te da je provedena pretraga terena, uključujući i korito Save, pregledane nadzorne kamere na lokacijama na kojima se kretala te obavljeni razgovori sa svim osobama za koje je postojala mogućnost da raspolažu saznanjima o nestaloj Marijani.

Na godišnjicu nestanka Marijane Seifert, 27. travnja ove godine, njezina majka Gordana uputila je pismo policiji izražavajući nezadovoljstvo istragom. Tad je i za Slobodnu Dalmaciju dala intervju.

image

Marijana Seifert

Srdjan Vrancic/CROPIX

- Je li ona namjerno namamljena na taj most, je li netko angažirao nekoga da joj naudi, je li prisilno negdje zatvorena... - pita se Marijanina mama. Prijetilo joj se da će nestati preko noći, kako je nitko neće naći, u lice joj se govorilo kako će se inscenirati njezin nestanak i doživotno strpati na psihijatriju. Njezin suprug tri dana govorio nam je kako je Marijana došla u stan, ostavila ključeve, izula se, promijenila tenisice i odmah otišla. Tek četvrti dan priznaje da su sjedili zajedno za stolom i razgovarali 10-15 minuta. Kad smo ga pitali zašto je opet izašla, odgovorio je da je išla na svježi zrak, da je to radila i u vrijeme korone - rekla je tad Gordana.

Redakcija portala Dnevnik.hr kontaktirala je Karla Seiferta, Marijaninog supruga, koji im je rekao da nema nikakvih komentara za medije.

Pismo Marijanine majke policiji

"Poštovana policijo, danas je točno godinu dana otkad je moja kći Marijana Seifert nestala. Razočarana sam postupkom policije prema meni, majci nestale Marijane, a također i prema samom slučaju.

Od samog početka policija nije postupala u tom slučaju kako bi trebala postupati, s obzirom na sve informacije koje su dobili, a neke uopće nisu htjeli slušati.

Čujem da je istraga o nestanku moje kćeri završena pa u tom slučaju od vas, policije, zahtijevam da mi se dopuste na uvid kamere o kobnoj noći kad je moja kći nestala. Radi se o tri kamere, od izlaska moje kćeri iz zgrade stanovanja pa do Mosta mladosti".

Ako imate informacije, javite se policiji

Marijana je visoka oko 167 centimetara, vitkog je stasa, ima plavu kosu i zelene oči te nekoliko tetovaža (tetovaža cvijeta orhideje na donjem dijelu leđa, glava jednoroga na lijevom bedru, dvije tribal tetovaže na lijevoj podlaktici i desnom gležnju, tekstualnu tetovažu na desnom ramenu i na zapešću desne ruke znak beskonačnosti).

U trenutku nestanka bila je odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, tajice crne boje s bijelo-crvenom crtom i svijetle tenisice.

U slučaju da posjedujete informacije o Marijani, policija vas moli da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:18