BOGATI ‘PRIJATELJI‘

Otkriveno koliko su glumci zaradili na novoj epizodi: ‘Prvu ponudu od milijun dolara su odbili‘

Kultna serija za kojom je poludio cijeli svijet vratila se u fokus javnosti zbog premijere specijalne epizode "Friends: The Reunion"
Friends: The Reunion, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Otkako su se vratili na male ekrane, sve se više piše o njihovoj zaradi. Daily Star otkrio je koliko su novaca glumci "Prijatelja" dobivali u prošlosti, koliko su dobili nakon završetka snimanja ove kultne serije, ali i koliko su dobili za specijalnu epizodu "Friends: The Reunion".

Prema izvještaju iz Deadlinea od prošle godine ukupan iznos novca koji je predviđen za trošenje na talent glumaca iznosio je 20 milijuna dolara, a svakom od šest članova glumačke ekipe plaćeno je 3 do 4 milijuna dolara. No sada, pak, Variety izvještava da su glumci zaradili svatko po 2,5 milijuna dolara za specijalno okupljanje. Wall Street Journal piše da je prvotnoj glumačkoj postavi u početku ponuđeno po milijun dolara za specijal, koje su odbili, pa se cifra naglo povisila.

Kultna serija za kojom je poludio cijeli svijet, "Prijatelji", jučer se ponovno vratila u fokus javnosti zbog premijere specijalne epizode "Friends: The Reunion" na HBO-u.

image
Chris Delmas

Prema Observeru, pretplate na HBO Max rastu iz dana u dan.

Aplikacija HBO Max na četvrtom je mjestu među aplikacijama s najvećom zaradom u SAD-u, a posljednjih su dana "Prijatelji" bili četvrti najtraženiji show na svijetu, odmah iza "Igre prijestolja", "Attack on Titan" i "La Casa de Papel".

O glumcima ove poznate serije raspisali su se svi svjetski mediji, portali, blogovi... A oni specijalizirani za financije poput Forbesa i Wealthy Gorille sada su, pak, analizirali opseg bogatstva glumaca.

Tako je prema njihovim istraživanja, Jennifer Aniston (51), koja glumi Rachel Green teška čak 300 milijuna dolara.

Na drugom mjestu je Courtney Cox (56), poznata po ulozi Monice Geller. Njeno bogatstvo seže do 150 milijuna dolara.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Na trećem mjestu po bogatstvu je Matthew Perry (51), odnosno Chandler Bing, a njegov je novčanik težak 120 milijuna dolara.

David Schwimmer (54) koji je utjelovio Rossa Gellera, glumom je stekao bogatstvo od 100 milijuna dolara i to ga svrstava na četvrto mjesto među "Prijateljima".

Na predzadnjem mjestu je Lisa Kudrow (57), koja glumi čudnu, ali zabavnu Phoebe, a tijekom godina je zaradila 90 milijuna dolara.

Matt LeBlanc (53) koji je utjelovio lik slavnog šarmera Joeyja nalazi se na zadnjem mjestu s najmanjom zaradom od 80 milijuna dolara. Čini se da Mattu gluma baš i ne ide najbolje, kao ni njegovom liku Joeyju.

Podsjetimo, HBO Max je kompaniji Warner Bros platio čak 425 milijuna američkih dolara za osiguranje prava na streaming svih 10 sezona prvotnog prikazivanja "Prijatelja".

Ono što je zanimljivo, jest da je, još dok su se snimale sezone devedesetih godina, na setu sklopljen dogovor da će svaki glumac biti plaćen jednako. Ovoga puta, nakon skoro 20 godina, učinili su isto.

image
Chris Delmas

U prvih pet sezona, glumci su zaradili oko 22 tisuća dolara po epizodi, a kroz godine, ta zarada je rasla.

Također, prema pisanju USA Today, svaki glavni lik ove serije zarađuje od 13 do 14 milijuna funti godišnje od tantijema. Stoga, iako su "Prijatelji" završili 2004. godine, serija je i danas vrlo popularna. Naime, ovih šest glavnih članova ekipe zaradi oko 20 milijuna dolara godišnje samo od repriza.

image
Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia

Prije dva desetljeća, za vrijeme snimanja, Warner Bros je preferirao pojedinačne ugovore sa svakom zvijezdom jer je veza Rossa i Rachel postala žarišna točka tijekom druge sezone. Stoga, dok su Aniston i Schwimmer u jeku popularnosti zarađivali gotovo 40.000 dolara po epizodi, drugi su još uvijek bili na svojoj izvornoj plaći, budući da nisu bili među najpopularnijima, izvijestio je New York Times.

No i to se promijenilo. Navodno su 2002. godine plaće "Prijatelja" povećane na milijun dolara po epizodi za devetu i desetu sezonu. Zbog toga su Lisa Kudrow, Courteney Cox i Jennifer Aniston bile najplaćenije žene na TV-u u to vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:20