MODA I EKOLOGIJA

Omiljena dizajnerica okupila brojne poznate zvijezde u zadarskom akvatoriju: Iza svega stoji hvale vrijedan razlog

Događanje u Zadru i zadarskom akvatoriju nije bilo samo modni događaj s poznatim licima nego pravi ekološki satement

Kristina Burja na predstavljanju nove kolekcije

 Angelo Virag, Luka Ašanin

Omiljena hrvatska dizajnerica Kristina Burja, predstavila je svoju novu kolekciju na neuobičajen način, na brodu u zadarskom akvatoriju. Nije to bio još samo jedan modni događaj u nizu, već pravi ekološki statement. Nove kreacije pokazala je uz podršku brojnih poznatih osoba poput pjevačice Franke Batelić, chefa ‘ribareva sina‘ Davida Skoke, glazbenika Ivana Dečaka, poduzetnice Dine Dragije, Kristijana Iličića te Marijane Batinić.

image

Kristina Burja na predstavljanju nove kolekcije

Angelo Virag, Luka Ašanin

Njezin brend Krie, poznat je po održivoj modi, a Burja je sada pokazala treću kolekciju od econyla, sintetičkog materijala nastalog korištenjem odbačenih ribarskih mreža i drugog plastičnog otpada iz mora. Dizajnerica već neko vrijeme surađuje s projektom Provir, inicijativom koju je pokrenuo Božidar Baslov, ribar iz Kali na Ugljanu, kojem je cilj uklanjanje odbačenih ribarskih mreža i drugog plastičnog otpada iz Jadrana.

image

Dizajnerica Kristina Burja i ribar Božidar Baslov

Angelo Virag, Luka Ašanin
image

David Skoko i Dora Damjanović na predstavljanju nove kolekcije Krie Designa

Angelo Virag, Luka Ašanin

A predstavljanje kolekcije inspirirane upravo ribarima, nazvane Krie X Provir bilo je dio višednevnog susreta, u sklopu kojeg je organiziran i panel o održivom razvoju, u kojem su sudjelovali stručnjaci iz raznih područja - od turizma do zaštite prirode - i državnih ustanova. Govorilo se i o aplikaciji Provir Sea.R.C.H., koja pomaže u lociranju otpada što je korisno pri izronu odbačenih mreža. One se mogu preraditi i koristiti za izradu odjevnih i drugih predmeta.

image

Franka Batelić i Dina Dragija

Angelo Virag, Luka Ašanin

Burjina nova kolekcija primjer je globalnog standarda održivog kružnog djelovanja. Svaki odjevni predmet ima etiketu s NFC čipom koji se prislanjanjem mobilnog aparata očitava i vodi na sučelje projekta gdje se mogu pročitati sve važne informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 22:39