MARIJANA MIKULIĆ

Odbrusila kritičarima: ‘Nisam trudna! Prestanite očekivati od žena da budu po vašim standardima‘

Trbuh me nije spriječio da upišem i završim fakultet, da snimam hrpu serija, filmova, da se udam, rodim, poručila je poznata glumica
Marijana Mikulić
 Marko Todorov/CROPIX

Marijana Mikulić (38) mnogima je jedna od najljepših domaćih glumica, no i ona se ponekad nađe na meti "dežurnih zabadala". Zvijezda filmova "General" i "Ne gledaj mi u pijat" te TV serija "Čista ljubav" i "Ponos Ratkajevih" zato se ovih dana na Instagramu osvrnula na učestale komentare koje dobiva na račun svog fizičkog izgleda. Njezinu objavu, u kojoj su se prepoznale mnoge žene, u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Ne, nisam trudna i bilo bi pristojno da me to ne pitaju kako god kome padne na pamet. Bilo da se radi o ljudima koje srećem u parkiću, bilo slučajni prolaznici koji srdačno čestitaju i zažele da ovaj put bude curica. Prestanite očekivati od žena da budu po vašim standardima - građene, raspoložene ili što god.

Ja nisam ni prije trudnoća bila manekenka niti sam imala ravan trbuh, a nakon tri trudnoće stanje se, vidi čuda, nije promijenilo.

To me nije spriječilo da upišem i završim fakultet, da snimam hrpu serija, filmova, da se udam, rodim. Ej, trbuh me nije spriječio u tome. Neće mi niti ničija nepristojnost spriječiti da se osjećam dobro i da budem zadovoljna, imam nogu koje se ne bi posramile ni puno mlađe od mene (potpuno nebitna činjenica, al nek' se zna).

Svatko od nas, to jest svaka od nas ima hrpu kvaliteta vezanih i nevezanih za naš izgled. Svaka, a ne svaki, jer muškarce se rijetko tako stigmatizira. Kad si došao/došla nekom muškarcu i zatepao/la mu 'puno pivice se pije, ha?'. Nikad! Zašto? Jer je nepristojno!

E pa prestanite više žene pitati, gurati, etiketirati, a i zabadati nos gdje mu nije mjesto. Ako i jesam trudna, reći ću to kad i kome ja to budem htjela! La pa pa! Evo, što se tiče morala, da, morala sam! - napisala je Marijana na društvenoj mreži i oduševila pratitelje, osobito - žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:57