INTERVJU ZA STUDIO

NOVI IZAZOV ZA JANKA POPOVIĆA VOLARIĆA Vodi ugodan samački život i priprema se za voditeljski angažman: 'Baš sam bio zatečen kad su me izabrali'

 
 Darko Tomas / CROPIX

Iz plesnih cipela u kojima se našao prije šest godina kad je bio natjecatelj “Plesa sa zvijezdama”, Janko Popović Volarić uskočio je u one voditeljske te će s Mijom Kovačić voditi taj iznimno popularan licencni show koji je u međuvremenu preuzela Nova TV. Zagrebački glumac tako je igrom slučaja zatvorio ciklus od osam sezona, koliko se taj BBC-jev spektakl emitirao na javnoj televiziji i sada će otvoriti novi jer “Ples sa zvijezdama” nakon šest godina pauze kreće ponovno s emitiranjem, i to u nedjelju 17. ožujka u 20.15 sati. Dvanaest emisija u kojima će se za titulu najboljeg boriti 11 parova sastavljenih od po jedne zvijezde i jednog profesionalnog plesača, ići će uživo, što je dodatni stres.

Zagreb, 050319.
Ulica Rudolfa Kolaka 12.Nova TV predstavila nove kandidate showa Ples sa zvijezdama.
Na fotografiji: Janko Volaric Popovic i Mia Kovacic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Janko Popović Volarić i Mia Kovačić

Iznenadio se

No, Janko Popović Volarić ističe da ga ne osjeća. Prije je to, objašnjava, uzbuđenje, ushit koji osjetite kad zakoračite u novo i nepoznato. A Popoviću Volariću voditeljski je posao gotovo potpuna nepoznanica.

- Imao sam već nekih, nazovimo to, voditeljskih situacija, kada sam radio humanitarne priredbe, dodjele nagrada, ali ništa od toga ne može se usporediti s ovim što me čeka u ‘Plesu sa zvijezdama’. Ovaj show je apsolutno moj voditeljski debi. Bio sam pozvan na audiciju, a kako glumac ide na sve audicije, tako sam otišao i ja. I moram priznati da sam ostao malo zatečen kad su me izabrali, ali stvarno vjerujem da sam svojom karijerom već dokazao da volim ispitivati granice - odgovara Popović Volarić. Dvoumio se, naravno, dobro promislio, znao je i otprilike što ga čeka jer nagledao se emisija uživo za dvije sezone “Supertalenta”, koliko je u tom showu član žirija. A onda je zaključio - bit će to još jedna zabavna stvar koju će isprobati u životu. U ponedjeljak je Nova TV predstavila natjecatelje, žiri i voditelje medijima u velikom televizijskom studiju od 2400 četvornih metara u kompleksu Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi.

Zagreb, 050319.
Ulica Rudolfa Kolaka 12.Nova TV predstavila nove kandidate showa Ples sa zvijezdama.
Na fotografiji: Viktorija Djonlic Radja i Janko Volaric Popovic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Viktorija Đonlić Rađa i Janko Popović Volarić

S proba u show

Janko Popović Volarić iskoristio je tu priliku za prvu objavu zajedničke fotografije s novom kolegicom - Mijom Kovačić na svom Instagramu, poprativši je komentarom “Suvoditeljica me dresira. Svatko ima svog mentora”.

- Velika je to stvar. Mia ima 15-ak godina voditeljskog iskustva, kako uživo, tako i u dnevnim emisijama. Osjeti se to iskustvo, pomaže mi na probama, a i ja sam se nagledao Igora Mešina i Renea Bitorajca pa sam dobio neki uvid kako sve funkcionira - ističe glumac. Svidjela mu se, kaže, i filozofija tog voditeljskog tandema jer su na strani natjecatelja, pa tako sada doživljava i svoju ulogu kao most između žirija i publike.

- Nisam vidio kandidate u akciji da bih već sada mogao ocijeniti tko je najviše zagrizao, tko se najviše trudi. Gadno je, to znam, ne baš iz vlastitog iskustva, ali uvodni dio je jako naporan i vidim da su prilično umorni - kaže Popović Volarić. Naime, iako je bio kandidat u “Plesu sa zvijezdama”, glumac je izbjegao upale mišića, žuljeve i sve popratne tegobe novopečenih plesača, i to ne zato što je bio u odličnoj formi...

- Godinama su me zvali u ‘Ples sa zvijezdama’, a meni se stvarno nije dalo upuštati u to. Na kraju kad sam pristao, prilično blesavo sam pristupio tome, jer sam paralelno pripremao predstavu s redateljem Damirom Zlatarom Freyem. Dolazio bih strgan s proba na trening, što je moju partnericu Valentinu Walme dovodilo do ludila. Imam dvije lijeve noge, sve te korake treba pohvatati, baš se posvetiti plesu, a ja dođem umoran i sjednem. Imali smo veliki rat zbog salse s Davorom Bilmanom koji je tada bio u žiriju ‘Plesa’, a sada zajedno sjedimo u ‘Supertalentu’. Dao nam je dvojku i nismo se dugo zadržali, ali sve je to dio showa. Netko ga mora napustiti - govori Popović Volarić.

Tako su se igrom slučaja prije dvije godine Bilmanu i Popoviću Volariću putevi ponovno ukrstili, a sada je glumac ponovno sreo u emisiji nekadašnju trenericu plesa Valentinu Walme. Susretali su se, kaže, i proteklih godina, upoznao je i obitelj državne prvakinje u latinoameričkim i standardnim plesovima, ostali su u kontaktu.

Zlatni gumb

Istu “traumu” s umornim Jankom ipak neće morati ponovno prolaziti jer sada joj je povjeren novinar Davor Garić, pa će valjda imati više sreće. No iako mu ples nije sjeo, pa poput mnogih drugih kandidata nije nastavio trenirati i nakon što je show završio, objašnjavajući da je ionako preopterećen do te mjere da i košarku koju obožava igra samo tri puta godišnje, koncept emisije mu je sjajan.

- Nisam ljubitelj reality showova, samo onih pozitivnih. I ‘Ples sa zvijezdama’ i ‘Supertalent’ su upravo takvi. Tu se nikoga ne ponižava, potičete ljude da se i dalje trude i pokažu svima što znači ulagati u sebe. Recimo, kao kad sam stisnuo zlatni gumb u ‘Supertalentu’ Adni Šestić i Martinu Kutnaru, baš sam sretan zbog toga - objašnjava. Čeka li ga i nova sezona “Supertalenta”, još ne zna, no može se očekivati da će Nova TV ići s tom emisijom opet jer ipak je riječ o showu koji već dvije godine drži titulu najgledanijeg zabavnog programa u Hrvatskoj.

Avionski letovi

Što se tiče drugih projekata, Janko Popović Volarić ove je zime završio film Ivana Gorana Viteza “Dopunska nastava” u kojem je, kaže, imao lijepu sporednu ulogu, a u svibnju ga čeka i premijera češkog filma “Prílis osobní známost” koji je prošle godine snimao u Pragu.

- Imam još neke dogovore, ali ove godine odlučio sam malo usporiti. Tempo mi je postao prežestok, bio sam bez slobodnih dana i malo sam se prepao jer sam stalno bio umoran. Nisam imao nikakvih zdravstvenih tegoba, ali sam procijenio ako ovako nastavim, da ću ih sigurno imati. Nema tu puno pameti. Prošle godine u ovo doba poklopilo mi se i finalno snimanje serije ‘Čista ljubav’ i beogradska premijera filma ‘Comic Sans’ koja se pomaknula za mjesec dana. Sa seta u Zagrebu sjeo sam u auto i otišao u Beograd i odmah natrag na set opet u Zagrebu ujutro u šest. Istodobno sam renovirao stan pa sam imao razdoblja kad bih spavao po dva, tri sata na dan. U 25 dana imao sam 21 avionski let. Dogodilo mi se čak da sam u jednom danu bio u četiri grada - u Zagrebu, Pragu, Londonu i Kolnu i da ne znam više gdje sam kad se probudim. Sada sam odlučio da to mora stati, jer nema smisla. Iako beskrajno volim svoj posao, treba malo i uživati - govori Popović Volarić.

Nevio Marasović

No, trud mu se itekako isplatio, posebno dugogodišnja suradnja s redateljem Nevijom Marasovićem. Njihov posljednji zajednički uradak, film “Comic Sans”, koji je uslijedio nakon “Vis-à-vis” i “Gorana”, ovjenčan je samo na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu s pet Zlatnih arena i nagradom publike Zlatna vrata Pule. Okitio se Janko Popović Volarić i priznanjem “Omar Sharif” koje se dodjeljuje najboljem glumcu u natjecateljskom programu Alexandria Film Festival for Mediterranean Countries u Egiptu, a početkom veljače osvojio je Zlatni Studio za najboljeg filmskog glumca... Sve u svemu, stigao je do svoje 39., koliko je napunio u četvrtak 14. ožujka u velikom stilu.

- Proslava? Malo ću počastiti ekipu na setu ‘Plesa sa zvijezdama’, malo proslaviti u krugu najbližih prijatelja. Čak i ne slavim rođendan svake godine, to najviše ovisi kako sam raspoložen. Nekada mi se jednostavno ne da pa sve to bude spontana mala proslava, ali za 40. ću napraviti vjerojatno neko veće slavlje. Ali da, te četrdesete, ne znam kako su se tu stvorile. S jedne strane vodim život odrasle osobe spletom okolnosti još od svoje 18., a opet mi to nekako preozbiljno zvuči da sam natukao već te godine - smije se Popović Volarić. Za kraj ga pitamo pitanje koje mu se ponavlja u svakom intervjuu - je li još sretno slobodan, kako je netko i spretno i diplomatski definirao taj ljubavni status.

- I dalje sam ‘sretno slobodan’, a to je ono kad si složiš neki ugodan samački život, koji ima i svojih vrlina ali i svojih mana - kazao je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:09