NAKON RASKOLA

Nova drama Daleke obale! Dean Dvornik postao novi pjevač; legendarni Hrepa: ‘Totalno urušavanje jedne institucije‘

Prošle je godine na Facebook stranici benda osvanula objava da prestaju s djelovanjem i da se okreću solo karijerama

Jakša i Hrepa, ex Daleka Obala

 Niksa Stipanicev/Cropix

Daleka obala bend je koji je osnovan 1985. godine, a koji je ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni. Njihove pjesme ‘Četrnaest palmi‘, ‘Roza‘, ‘Sa mi je ža‘, ‘Kurve‘ rado se pjevaju i dan danas, a vokal koji je obilježio ovaj bend svakako je Marijan Ban. No, ‘Obala‘ je imala i neka turbulentna razdoblja. Prvo su se raspali 2001. godine, što je mnoge šokiralo. Dugo ih nije bilo na sceni, a onda su se prije tri godine vratili s trostrukim CD-om i dva vinila. Okupili su se svi, osim Bana. Na novoj pjesmi ‘Lipi dani‘ trebao im je saksofonist, a tu je ulogu jako dobro odigrao Jakša Kriletić Jordes. I publici se svidio kao pjevač pa su se mnogi ponadali da je to sad to. No, idili je došao kraj nakon tri godine.

image

Jakša Jordes

Sasa Buric/Cropix

Prošle je godine na Facebook stranici benda osvanula objava da prestaju s djelovanjem i da se okreću solo karijerama. Ubrzo je ta objava nestala, a Jakša Jordes i Boris Hrepić Hrepa nastavili su suradnju. Nedavno smo ih mogli vidjeti i na Melodijama Jadrana, a IN Magazin Nove TV sada otkriva da imaju novog pjevača - Deana Dvornika. Članovi benda Zoran Ukić i Jadran Vušković obznanili su tu vijest, a za IN Magazin rekli su da "među bivšim članovima nije bilo zle krvi."

"Nemam odgovor na to pitanje, to trebaš pitat‘ ljude koji su izašli iz benda. Mene kad vide na ulici ne kažu - eno Zoran Ukić, nego Zoki iz Daleke obale. Tako da, prestar sam za izmišljat‘ neki novi bend. Kroz vrata možeš ući i izaći, nikad ni‘ko nikoga nije tjerao"; rekao je Ukić.

Nakon objave TV priloga, Boris Hrepić Hrepa, suosnivač Daleke obale uz Marijana Bana, odmah se oglasio na svom Facebook profilu.

"Dobro jutro. Na jednoj od nacionalnih televizija pojavio se prilog pod nazivom ‘Dean Dvornik novi je pjevač Daleke obale.‘ Ma da s tim prilogom nemam direktne veze, moram dati svoj komentar iz nekoliko razloga.

1. Prilog je o kao nastavku rada Daleke obale s novim pjevačem, što je bez ijednog izvornog člana, tj. Marijana Bana i mene, i te kako upitan moralan čin i totalno urušavanje jedne institucije. Ova zadnja Daleka obala koja se raspala krajem prošle godine je bio škakljiv potez, ali je uspio prvenstveno zbog toga sto smo bili trojica od prije i što je uz blagoslov Bana Jakša s bojom glasa, profesionalizmom i frontmenskom energijom odlično preuzeo pjevačko mjesto u bendu. Upitan je i daljnji prepoznatljivi autorski pečat, prvo bez Bana, a i mene kao drugog autora Daleke obale.

2. U prilogu se više puta spominje moje ime, u stilu pozvan sam u bend, ali da sam nakon nešto razmišljanja i konzultacije s nekim (?) kasnije to odbio, što je čista neistina. Dean me nazvao s upitom da li ću otići na jednu svirku s njim i drugom dvojicom, bez ikakvog spominjanja pod kojim bi se imenom išlo, i ja sam tu ponudu isti tren odbio bez sekunde razmišljanja jer s određenom osobom u životu ne želim više imati ikakva posla. Razgovor je trajao dvije minute.

3. Na početku spomenutog TV priloga Dean i njih dvojica na čisti playback izvode pjesmu The Obale i u snimci se čuje moja aranžirana i odsvirana gitara. Toliko o njihovom ‘prašenju‘ što se spominje na početku priloga. Ne volim ovakve statuse i puno mi je draže pisati o kreativnim aktivnostima, ali šutiti o ovome ne mogu", napisao je Hrepić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 11:52