FINA CIFRA

Njima će Baby Lasagna donirati po 25.000 eura: ‘Iznenadio nas je sve, pa to nije malen novac!‘

Vlada je odlučila dati Baby Lasagni 50.000 eura za promociju Hrvatske u Europi, no glazbenik je novac odbio i donirao dalje

Baby Lasagna

 Tomislav Kristo/Cropix

Baby Lasagna, Marko Purišić, odlučio je donirati nagradu koju mu je namijenila hrvatska Vlada i premijer Andej Plenković.

"Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći", napisao je Marko na Instagramu pa dodao molbu za Plenkovića.

"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić‘. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", zaključio je Baby Lasagna.

Zahvalni su iz bolnica u koje je Marko namijenio donaciju.

"Zahvaljujemo Marku od srca, a naravno i Vladi koja je dala novac i omogućila ovu donaciju. To je jedna lijepa gesta mladića koji je pokazao koliko je zapravo velik čovjek. No, ono što me iznimno iznenadilo jest činjenica da jedna tako mlada osoba zna za postojanje ovih odjela i da je toliko empatičan i da želi pomoći", kazao je prim.dr. Milivoj Novak, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb.

image

Milivoj Novak

Zeljko Puhovski/Cropix

Naveo je i kako Marka sigurno neće razočarati te da će novac biti potrošen na najbolji mogući način.

"Za dva mjeseca u novim prostorima otvaramo Zavod za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica i s Markovim doniranim novcem ćemo nešto kupiti za taj odjel", poručio je prim. Novak.

Oduševljen je i ravnatelj Dječje bolnice Zagreb u Klaićevoj, prof. Goran Roić.

"To je jedan divan dečko. Cijeli svijet zna za njega, a on je toliko skroman da misli na najpotrebitije. Ne mogu sakriti koliko sam ugodno iznenađen", kaže prof. Roić i dodaje da je primio na desetke poziva kolega koji su oduševljeni potezom miljenika publike Eurosonga.

image

Goran Roić

Goran Mehkek/Cropix

I Klaićeva već zna gdje će potrošiti novac.

"Trenutno radimo na realizaciji otvaranja laboratorija za protočnu citometriju i s ovim sredstvima ćemo sigurno ubrzati otvaranje. trebam naglasiti i da taj laboratorij nije namijenjen samo za djecu u Klaićevoj nego će ga moći koristiti i oni iz ostalih pet onkoloških dječjih centara", napominje prof. Roić i zaključuje kako je riječ o visokosofisticiranoj laboratorijskoj opremi.

Podsjećamo, ranije je na sjednici Vlade premijer čestitao Marku Purišiću i objavio nagradu koju je Marko odbio.

"Osvojio je najveći broj glasova publike, a ukupno je bio na 2. mjestu. To je najbolji uspjeh bilo kojeg predstavnika Hrvatske još od uspjeha grupe Riva. Ovo je fascinantan rezultat i mi mu iskreno zahvaljujemo, kao i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku, a doček je bio i u njegovom Umagu... Bili su to prekrasni trenuci sjajnog mladog čovjeka i njegovoga tima i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri", rekao je Plenković.

"Vlada je odlučila za njegov uspjeh na pjesmi Eurovizije, a osobito za ogromnu promidžbu kojom su on i njegova pjesma pridonijeli međunarodnoj vidjivosti Hrvatske, nagraditi ga s 50 tisuća eura", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 12:33